ManşetTürkiye

Bakan ölü sayısının 177 olduğu iddialarına yanıt verdi

0

Geçtiğimiz cumartesi Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 50’ye yükselirken 3’ü ağır 40 yaralının hastanedeki tedavisi devam ediyor. Resmi olarak hayatını kaybeden sayısı 50 olarak açıklansa da kamuoyunda bu sayının çok daha yüksek olduğuna ilişkin iddialar Reyhanlı kaynaklı olarak dolaşıyor. Yaralılar hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ölü sayısının 177 olduğuyla ilgili iddialara da yanıt verdi.

Müezzinoğlu, patlamalarda yaralanan ve tedavileri devam eden 40 hastayla ilgili gerek bölgede gerekse sevklerin yapıldığı İstanbul, Ankara, Adana ve Gaziantep’te yapılabileceklerin tümünün yapıldığını bildirdi. Müezzinoğlu, yaralılardan iki kişinin Ankara, ikisinin Adana, bir kişinin İstanbul ve bir diğer yaralının da Gaziantep’te tedavi altında olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, durumları ağır kaç hasta olduğunun sorulması üzerine Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki 1 yaralı ile Hatay’daki 2 yaralının durumlarının kritik olduğunu bildirdi.

Müezzinoğlu, “ölü sayısının 177 olduğu iddialarına ne diyorsunuz?” sorusunu yanıtlarken kendilerine gelen bilgileri dakika dakika kamuoyu ile paylaştıklarını belirterek ilk anda 4 olan ölü sayısının dün sabah itibarıyla 46’ya yükseldiğini, dün saat14.00 itibarıyla da 50 olduğunu söyledi.

(t24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.