ManşetSağlıkTürkiye

Bakan Koca: Eris varyantı dokuz kişide görüldü

0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19‘un varyantı Eris’in (EG.5) dokuz kişide tespit edildiğini duyurdu. Koca’nın açıklamasına göre söz konusu dokuz kişi yurtdışı temaslı ve aynı şehirde bulunuyor.

Koca resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı “Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme” şeklinde duyurdu. Koca şu ifadeleri dile getirdi:

“Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız.”

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da küresel olarak baskın bir Covid-19 varyantı olmadığını ifade etmişti. Aynı zamanda Ghebreyesus “Eris” adı verilen EG.5 varyantın artış gösterdiğini bildirmişti.

DSÖ tarafından daha önce 9 Ağustos’ta yayımlanan raporda, daha önce “gözlem altındaki varyant” olan Omicron‘un alt türevi Eris (EG.5.1) varyantının statüsü, “izlenmesi gereken varyant” olarak değiştirmişti.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.