EkolojiManşetTürkiye

Bakan Kirişci: Datça’daki yangın kontrol altına alındı

0

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla‘nın Datça ilçesinde dün öğlen saatlerinden beri süren orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

Yangında 400 hektar tarım arazisinin ve 300 hektarlık ormanlık alanın yandığını belirten Kirişci, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yangına, 2 bin 170 personel ve 136 gönüllünün müdahele ettiği; çalışmalarda bir insansız hava aracı, 12 uçak, 29 helikopter dahil 576 araç kullanıldığı belirtildi. İlk belirlemelere göre yangının elektrik trafosundan çıktığı düşünülüyor.

Kirişci’nin yangının bilançosuna dair aktardıkları şöyle oldu:

  • 22 kişi yangından olumsuz etkilendi, 13 kişi taburcu edildi.
  • Dördü  ağır hasarlı olmak üzere toplam 10 ev zarar gördü.
  • “Vatandaşlarımıza ilişkin can kaybı yaşanmadı.”
  • Büyükbaş, küçükbaş ve arıcılıkla ilgili kovanlar bulundukları yerden alındı.
  • Yangın bölgesinden kurtarılan 83 hayvanın tedavisi sürüyor.

Datça Belediyesi de, yangına müdahele ederken yaralanan dört personelinin tedavisinin sürdüğünü, hayati tehlikeleri bulunmadığını açıkladı.

Kirişci’nin, “Maddi kayıplar telafi edilebilir ama canlarımızı koruduğumuzu belirtmekten memnuniyet duyuyorum.  Alanın bulunduğu coğrafya zor bir bölge. Bu zorluklara rağmen 24 saat sürmeden yangın kontrol altına alındı” ifadelerine, sosyal medyada bazı kullanıcılardan “Ormanlarda yaşayan hayvanlar, yanan ağaçlar can değil mi?” tepkileri geldi.

Muğla Datça’ya bağlı Mesudiye Mahallesi‘nde bir kızılçam ormanında dün öğlen saat 12.30 sıralarında çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyümüş, akşam saatlerinde Hayıtbükü ve Kızılbük’ü aşarak Domuzçukuru mevkiine ilerlemiş, 2400 kişi bölgeden tahliye edilmişti.

‣ Orman yangınları konusunda önemli soruların yanıtları
‣ Yangın sezonuna ne kadar hazırız? Ormanlar lunapark gibi işletiliyor
‣ Orman yangını, hava, iklim: Değişen bir şey yok

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.