SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Bahçeli’nin hedef gösterdiği TTB: Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız

0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin “toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklediği için kapatılmalı” diyerek hedef gösterdiği Türk Tabipler Birliği‘nden açıklama geldi.

TTB Merkez Konseyi adına yapılan açıklamada “Türk Tabipleri Birliği’nin salgına yönelik bilimsel verilere dayanan uyarı ve önerileri toplumun sağlık ve yaşam hakkı için kamuoyu ile paylaşması evrensel, yasal ve etik sorumluluğudur. Covid – 19 salgınında kaybettiğimiz meslektaşlarımızı siyah kurdele ile anmak ve başka kayıplar olmasın diye çabalamak ise kaybettiklerimize ve yakınlarına karşı vefa borcumuzdur. Türk Tabipleri Birliği ve hekimler dün olduğu gibi bugün de ve yarın da bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeye devam edeceklerdir” denildi.

‘Görevimizin başındayız’

Salgına karşı bilgilendirme ve uyarının TTB’nin “yasal ve etik yükümlülüğü” olduğunun da hatırlatıldığı açıklamada “Yaşama ve yaşatma mücadelemiz tarihsel hekimlik sorumluluğunun gereğidir. TTB tarihin süzgecinden günümüze ulaşan iyi hekimlik değerlerinin vazgeçilmez temsilcisidir” ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

Giderek şiddetlenen ve binlerce insanımızın, onlarca hekim ile sağlık çalışanının ölümüne neden olan Covid-19 salgınının her aşamasında TTB bütün enerjisini insanlarımızın sağlık ve yaşam hakkını savunmak için harcamıştır.

TTB ve hekimler dün olduğu gibi bugün de ve yarın da bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeye devam edeceklerdir. TTB Merkez Konsey üyeleri olarak sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız.

#İyikiTTBvar

Bahçeli’nin açıklamalarına Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla da yanıt veren TTB, “İyi ki TTB var. Ama daha da önemlisi; İyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki – etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var” ifadelerini kullandı.

Türk Tabipler Birliği’nin açıklamasından sonra çok fazla sosyal medya kullanıcısı Bahçeli’nin açıklamasına #İyikiTTBvar etiketi üzerinden tepkisini dile getirdi. 58 bine yakın paylaşımın yapıldığı etiket, kısa sürede Twitter üzerinde en çok kullanılan etiketler listesine girdi.

Neler yaşandı?

Covid-19 salgınına dair duyarlılığın ve tedbirlerin artırılması için TTB 14 Eylül ile 18 Eylül tarihleri arasını “#YönetemiyorsunuzTükeniyoruz” haftası ilan etmişti. Birlik bu sürede Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenler için sağlık kurumlarında ve tüm yaşam alanlarında bir hafta boyunca siyah kurdele takılacağı duyurmuştu.

Yaptıkları yazılı açıklamada ise “Suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanların tarihsel sorumluluğunu her gün ama her gün hatırlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Adli işlem ve kapatma çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise “#YönetemiyorsunuzTükeniyoruz” haftası üzerinden TTB’yi hedef aldı. TTB’nin kapatılması ve yöneticileri hakkında adli işlem yapılması çağrısı yapan Bahçeli şunları söyledi:

Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır.

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.