TürkiyeManşet

Bahçeli: Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşım

0

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında tehdit ve hakaret içerikli mesaj paylaşan organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş ve 15 Nisan’da “infaz yasası” ile tahliye edilen Alaattin Çakıcı’ya arka çıktı.

Çakıcı’nın kendisinin “dava arkadaşı” olduğunu belirten Bahçeli, mafya lideri Çakıcı için “mafya bozuntusu” ve “yeraltının karanlık yüzü” denmesine tepki gösterdi.

Bahçeli: Çakıcı benim dava arkadaşım

Bahçeli “Kamuoyu nezdinde algı oluşturmaya çalışan Kılıçdaroğlu ve yanında yöresinde yuvalanan işbirlikçilere cevabım şudur: 1-Alattin Çakıcı bir Ülkücü şehidimizin oğludur. 2- Alaattin Çakıcı ülke ve millet sevdalısı bir Ülkücüdür. 3- Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır” ifadelerini kullandı.

Çakıcı’nın üzerine atılı suçların bedelini uzun yıllar cezaevinde kalarak ödediği belirtilen açıklamada “Kılıçdaroğlu mafya arıyorsa, yeraltı dünyasının kanlı yüzlerini görmek istiyorsa el ele, gönül gönüle olduğu hainlere bakması, şayet onuru varsa nedamet duyması tavsiyemdir” denildi. Açıklamasının tamamı ise şu şekilde:

Neler yaşandı?

Kılıçdaroğlu grup konuşmasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için “Çok sık eleştiriyor CHP’yi, ona o görev verilmiş bekçilik yaptığı için” ifadelerini kullandı.

AKP ve MHP tarafından dile getirilen hukuk reformuna atıfta bulunan Kılıçdaroğlu Bahçeli’ye “Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçıları serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin” diye sordu.

Çakıcı’nın tehdidine soruşturma

Bunun üzerine Alaattin Çakıcı sosyal medya hesabı üzerinden tehdit ve hakaret içerikli el yazısıyla yazılmış bir mesaj paylaştı. Mesajda Kılıçdaroğlu’na “ulan dürzü” gibi hitaplarda bulunan mafya lideri “Seni bakla kazığı ile tanıştırırım”, “Seni fasulye çubuğu ile tanıştırırım” sözleriyle tehdit etti.

Çakıcı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik yaptığı paylaşımda  “‘Mafya Bozuntusu’ tanımlamasına muhatap, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında; Hakaret ve Tehdit suçlarından suç duyurusunda bulunduk. Seviyesizliğin hesabını soracağız!” dedi.

Kılıçdaroğlu: Nasıl bir hale geldik?

Konuyla ilgili açıklama yayınlayan Kılıçdaroğlu “Erdoğan’ı eleştiriyorum, Bahçeli cevap veriyor. Bahçeli’yi eleştiriyorum, yeraltı dünyasının bir lideri cevap veriyor. Ya şu Türkiye’nin geldiği hale bakın Allah aşkına. Nasıl bir hale geldik?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında “Hiç kimse unutmasın, bizim ruhumuzu oluşturan temel öge Kuvai Milliye’dir. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse ama hiç kimse bize bir şey söyleyemez” ifadelerini kullandı.

Çakıcı’dan ikinci tehdit

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamaya Alaattin Çakıcı yeniden tehdit ve hakaret içeren ikinci bir paylaşımla cevap verdi.  “Ulan dürzü”, “Akıllı ol” gibi ifadelerin yer aldığı metinde Çakıcı, “Sayın Bahçeli’yi ağzına alma sen onun koç yumurtası bile olmazsın” gibi ibareler yer aldı.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.