DünyaManşet

Bağdat’ta intihar saldırısı: 32 kişi hayatını kaybetti

0
Fotoğraf: Reuters

Irak‘ın başkenti Bağdat‘ta kalabalık bir pazarda iki intihar saldırısı düzenlendi. Patlamada ilk belirlemelere göre en az 32 kişi hayatını kaybetti, 110 kişi de yaralandı.

Irak İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada ilk intihar bombacısı kendini hasta hissettiğini söyleyerek insanları etrafında topladı ve kendini patlattı. Patlamanın ardından toplanan kalabalık ise ikinci bir saldırının hedefi oldu. Patlamalar peş peşe gerçekleşti.

Yaralıların durumunun ağır olduğunu söyleyen yetkililer, bölgede maddi hasar meydana geldiğini de belirtti.

Irak’ta bir yıla yakın süredir devam eden kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte Tayaran Meydanı‘ndaki ikinci el kıyafet pazarında normalin üstünde bir kalabalığın olduğu belirtildi.

Bağdat’ta en son 2018 yılının ocak ayından bu tür bir intihar saldırısı düzenlenmiş, yine aynı meydanda 35 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı üstlenen olmadı

Eylemin sorumluluğunu henüz kimse üstlenmese de uzmanlar saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi.

Irak hükümeti, IŞİD ile mücadelesinde 2017 yılı sonunda zafer ilan etmişti. IŞİD artık Irak’ta toprak parçası kontrol etmese de zamana zaman kırsal kesimdeki hücreleri kolluk kuvvetlerini hedef alıyordu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.