TürkiyeKadınManşet

Aylin Sözer’in katil zanlısı Kemal Ayyıldız tutuklandı

0

İstanbul Maltepe‘de akademisyen Aylin Sözer‘i boğazını kesip yakarak katleden Kemal Ayyıldız canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmek suçundan tutuklandı.

Kemal Ayyıldız, gözaltına alındıktan sonra Gayrettepe’de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü‘ne getirildi. Burada ifade işlemleri tamamlanan zanlı, Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi‘ne sevk edildi. Aile İçi Şiddet Bürosu savcısına çıkarılan Ayyıldız, ifadesinin alınmasının ardından canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Ayyıldız, canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmek suçundan tutuklandı.

Polisin yaptığı incelemede Ayyıldız’ın, cinayeti işledikten sonra Sözer’in asistanına, onun cep telefonundan mesaj atarak, hesabına göndereceği parayı nakte çevirip kuryeyle kendisine getirmesini istediği, bu istekten şüphelenen asistanın Sözer’i telefonla aradığı, telefon açılmayınca da Sözer’in kız kardeşi Nihal Sözer‘e ulaştığı bilgisine ulaştı. Nihal Sözer’in daha sonra ablasının evine gittiği ve kapının açılmaması üzerine polise haber verdiği öğrenildi.

Katil Kemal Ayyıldız’ın, asistandan para alamaması üzerine Aylin Sözer’in cep telefonundaki uygulamadan banka hesabına girerek erkek kardeşinin hesabına 260 bin lira EFT yaptığı istediği ancak bankanın yüksek meblağ nedeniyle Aylin Sözer’i aradığı, telefonu açmaması üzerine EFT’yi askıya aldığı belirlendi.

Ayrıca, evde yapılan aramada, katil Ayyıldız’ın uyuşturucu madde kullandığı, gözaltına alındığında da üzerinde 3 gram metamfetamin ile Sözer’e ait ziynet eşyaları bulunduğu tespit edildi.

İlişki iddiaları yalan

Aylin Sözer’in kuzenin oğlu Endercan Güngörür ise sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamada Kemal Ayyıldız’ın Sözer’in eski sevgilisi olduğu iddialarının asılsız olduğunu, bu hikayelerin aileyi üzdüğünü dile getirdi. Güngörür açıklamasında, Sözer’in yeni taşındığı eve dolap yaptırmak istediği ancak Kemal Ayyıldız fazla ücret talep edince akademisyenin dolabı yaptırmaktan vazgeçtiğini anlattı.

Katilin iyi hal indirimi almak için aralarında ilişki olduğuna dair beyanda bulunduğunu söyleyen Güngörür, duygusal ilişki iddialarını kesin bir dille yalanladı. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.