Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Aydın Söke’de 50 hektar yandı: Soğutma çalışmaları sürüyor

0

Aydın‘ın Söke ilçesi Argavlı Mahallesi‘nin üst kesimindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında ilk belirlemelere göre, 50 hektarlık alan zarar gördü.

Yangına Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürerken sabah saatlerinde helikopter ve yangın söndürme uçakları da çalışmaya başladı. 

Yangının kısmen kontrol altına alındığını açıklayan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, 11 uçak, 18 helikopterin yanı sıra karadan da müdahelenin devam ettiğini söyledi.

Aksoy dün yaptığı açıklamada şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol alınmasında güçlük çekildiğini belirtti ve gece görüşlü helikopterlerin de devreye gireceğini söyledi: “Şu anda tahminen 50 hektarlık bir alanın zarar gördüğü değerlendiriliyor.  Temennimiz yangını kontrol altına almak ve zarar gören alanları yeniden yeşillendirmek, yeniden ormanlık vasfına kazandırmaktır.”

‣ 2022 yazı, Türkiye’de sıcak dalgaları ve orman yangınları bakımından nasıl geçecek?
‣ Yangınlarla hayvanların evlerine de ateş düşüyor: Peki onlara nasıl yardım edebiliriz?
‣ Orman yangınları giderek artacak: Dumanı ciddi sağlık riskleri taşıyor

Yangın sezonu

Akdeniz havzasındaki ülkemizde yükselen hava sıcaklıkları ve düşük bağıl nem sebebiyle yangın riski sürüyor.

Bu hafta Manisa, Adana, Muğla, Aydın, Mersin Kütahya, Uşak ve Bingöl‘de de ormanlık ve makilik arazilerde yangınlar çıktı.

Mersin’de Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) inşaatında çalışan işçilerin konaklama alanı olan Büyükeceli’de  ormanlık alanda yangın çıkarken, Manisa Akhisar Hasköy Mahallesi‘nde çıkan yangın nedeniyle  40 kişi tahliye edildi.

Çoğu bölgede etkili olan şiddetli rüzgar, yangına müdaheleyi zorlaştırdı ve yangının büyümesine neden oldu.

 

 

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.