TürkiyeManşet

Ayda bebek, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

0

İzmir’de cuma günü gerçekleşen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı enkazından 91 saat sonra, dört yaşındaki Ayda Gezgin sağ olarak çıkarıldı. Enkazdan kurtarılan 107’inci kişi olan Ayda bebeğin annesinin ise hayatını kaybettiği belirlendi. 

Gezgin’i kurtaran Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Görevlisi Nusret Aksoy, enkazdan hafif bir ses duymasının ardından daha sonra olanları şöyle anlattı: 

“Arkadaşlara ‘Durun’ dedim. Jeneratörleri, çalışan makineleri durdurdular. Büyük bir sessizlik oldu. ‘İsmin ne senin?’ dedi arkadaş, ‘Ayda ben’ dedi. ‘İyi misin?’ dedi, ‘İyiyim’ dedi. Ondan sonra çalışma ekipleri aşağıya indi. Ben sadece elini gördüm. ‘İyiysen elini salla’ dedi arkadaş. Elini salladı, ‘İyiyim ben’ diye elini salladı. Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı.” 

Hemen serum takılan çocuk için enkaz altına termal battaniye indirildi. Müdahale edilirken ayran ve su isteyen Ayda bebeğin, ambulansla hastaneye götürülürken, ayran ve köfte istediği aktarıldı. Ayda Gezgin ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğunu bildirildi. 

Hayatını kaybedenlerin sayısı 102’ye yükseldi

İzmir’deki depremin ardından yaşamını yitirenlerin sayısı 102’ye yükseldi, yaralı 994 vatandaştan 147’sinin tedavisi çeşitli hastanelerde sürüyor.

Arama ve kurtarma çalışmaları 17 binadan 12’sinde tamamlanırken, beş binada halen sürüyor. Bölgede devam eden müdahale ve iyileştirme çalışmaları AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden toplamda 7 bin 967 personel, 25 arama kurtarma köpeği ve 1071 araç ile yapılıyor.

Artçılar devam ediyor 

Bölgedeki artçı sarsıntılar da devam ediyor. Büyüklüğü 4’ün üzerinde 44 olmak üzere toplam 1475 artçı sarsıntı yaşandı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.