KadınManşetTürkiye

Susma Bitsin, Ay Yapım’ı tavır almaya davet etti

0

Setlerdeki cinsel tacizle ve ayrımcılıkla mücadele eden Susma Bitsin, Deniz Bulutsuz‘a şiddet uygulayan oyuncu Ozan Güven‘in oynadığı Babil dizisiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, dizinin yapımcılığını üstlenen Ay Yapım, tavır almaya ve açıklama yapmaya davet edildi.

Platformun Twitter’dan paylaştığı açıklamadan öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Geçtiğimiz günlerde Ozan Güven tarafından şiddete uğradığını beyan eden ve darp raporuyla mahkemeye başvuran Deniz Bulutsuz’un yanındayız. Biliyoruz ki şiddet her zaman en uzağımızda olan iktidar sahiplerinden değil, en yakınımızdan da gelebilir ve her zaman gözle görülebilir olmayabilir. Sektörlerimizde çalışan erkeklerin setlerde ve özel hayatlarında uyguladıkları şiddetin karşısında durmaya devam edeceğimizi yılmadan, bir kez daha altını çizerek tekrar ediyoruz.

(…) Haklarında taciz, şiddet, istismar ve zorbalık ifşası olan sektör çalışanlarına karşı aynı kararlılıkla duracağımızı hatırlatıyor, sektörün yapım şirketlerinden televizyon kanallarına, menajerlerden meslek birliklerine bütün bileşenlerinden aynı tavrı bekliyoruz! Ozan Güven’in devam eden dizisi “Babil”in yapım şirketi olan Ay Yapım’ı da tavır alıp açıklama yapmaya davet ediyoruz.

‘İmzacılardan biri bizzat şiddet faili’

Öte yandan Bengi adlı sosyal medya kullanıcısı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında SenaristBir’in yayınlamış olduğu bildiride imzası olan bir ismin bizzat şiddet faili olduğunu şu sözlerle duyurdu:

“Geçtiğimiz günlerde Ozan Güven’in faili olduğu erkek şiddeti vakasına karşı, SenaristBir, örnek bir tavır gösterdi ve şiddet failinin protesto edilmesi için senaristler imzalarını açıkladılar. İmzacılardan Memed Onur Özkök‘ün ise kendisi de şiddet failiydi. Kurbanı ise bendim.”

‘Var olsun canım kadınlar!’

Yaşadığı deneyimi detaylı olarak anlatan Bengi’nin beyanının ardından Platform söz konusu kişinin ismini imzacılar arasından kaldırdı. Yeşil Gazete olarak bununla ilgili olarak görüşünü aldığımız Bengi, kendisine destek veren herkese teşekkür etti:

Yıllardır ilk kez bu kadar iyiyim. Dün gece yıllardan bu yana hiç uyumadığım kadar huzurlu bir uyku uyudum. Sesime ses olan herkese müteşekkirim. Yıllarını dinmeyen bir iç sıkıntısıyla geçiren şiddet mağduru kadınların da nefesinin rahatlaması için kadın dayanışmasının büyümesini dilerim. Var olsun canım kadınlar ve tüm dayanışanlar.

Ne olmuştu?

Deniz Bulutsuz, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda oyuncu Ozan Güven’in kendisine fiziksel ve duygusal şiddet uyguladığını ve evden çıkmasına izin vermeyerek hayatına kastettiğini duyurmuştu. Güven’den şikayetçi olan Bulutsuz’a 103 senarist, yayınladıkları bildiriyle destek vermişti. Bildiride, Güven’in devam eden iş ortaklıklarıyla bağlı olduğu Ay Yapım’ın da aralarında olduğu kanal, menajer ve ilgili kuruluşlar açıklama yapıp tavır almaya davet edilmişti.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.