ManşetTürkiye

Avrupalı Yeşiller mülteciler ve Kürt sorunu için Türkiye’de

0

Ska_Keller_(11511908386)_Fotor_Collage_1Avrupa Yeşiller Partisi eşbaşkanı Monica Frassoni ve Avrupa parlamentosu üyesi ve Türkiye – AB  karma parlamento komitesi üyesi Ska Keller üç günlük bir ziyaret için İstanbul’a geldiler. Frassoni ve Keller  HDP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi yetkilileri ve bazı STK temsilcileri ile görüşecekler.

Görüşme programında sığınmacılarla dayanışma faaliyetleri sürdüren ASAM ve Fatih’teki sığınma merkezi bulunuyor. Frassoni ve Keller eski Yeşiller Partisi eşsözcülerinden ve HDP PM üyesi Hüseyin Güngör ile tutuklu bulunduğu Silivri cezaevinde görüşmeyi de planlıyor. Görüşme programında Cumhuriyet yazı işleri müdürü Can Dündar ve geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da bulunuyor.

“ Bu gezi ile Türkiye’deki üyemiz YSGP ve onların birlikte hareket ettiği demokrasi yanlısı güçlerle dayanışmamızı göstermek ve çoğulcu, barış içinde ve demokratik bir Türkiye’ye inancımızı vurgulamak istiyoruz” diye konuşan Monica  Frassoni,  Merkel – Erdoğan görüşmesinin ‘mültecileri geri al biz de Kürt meselesindeki sorunları ve basın üzerindeki baskıları görmezden gelelim’ pazarlığına dayandığına dikkat çekti.

Bu pazarlık insan haklarına, Cenevre sözleşmesine  ve basın ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğu için kabul edilemez diyen Ska Keller AB ve üye ülkelerin Türkiye’de insan haklarını hiçe sayan, basın özgürlüğünü tehdit eden ve Kürtlerle müzakereleri sona erdiren uygulamalar hakkında sessiz kalmaması gerektiğini ve Erdoğan ile kirli bir pazarlığa girişen Avrupa’nın tüm inanılırlığını yitireceğini söyledi.

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.