ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

Avrupa Yeşilleri: Türkiye’nin gelecek dönemi henüz yazılmadı, yanınızdayız

0

Avrupa Yeşiller Partisi, Yeşil Sol Parti ve Yeşiller Partisi, düzenledikleri ortak basın toplantısıyla 14 Mayıs seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Avrupa Yeşiller Partisi eş başkanı Mélanie Vogel, ikinci tur için dayanışma mesajı verdi.

Sınır ötesi dayanışmaya ihtiyaç olduğunu dile getiren Vogel, “Türkiye’nin sonraki dönemi henüz yazılmadı. Avrupa Yeşiller olarak sürekli yanınızda olacağız” dedi.

Cezayir Toplantı Salonu‘nda yapılan ve Yeşiller Avrupa’nın bayrağının asıldığı  basın toplantısına Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Ahmet Asena, İstanbul el eş başkanları Beser Çelik ile Mevlud Ustabaş ile Yeşiller Partisi eş sözcüleri Özlem Teke Taşdemir ve Koray Doğan Urbarlı katıldı.

‘Dayanışmak için buradayız’

Burada konuşan Vogel, seçimlerin Türkiye kadar Avrupa için de önemli olduğunu ifade ederek “Bu nedenle burada olduklarını” söyledi: “Farklı fikirler ve platformlardan insanlar bir araya geldi. Burada temel amacın demokrasi olduğunu bildikleri için bir araya geldiler. Seçimlerde bu anlamda çok güçlü bir muhalefet var. Bu muhalefet her türlü nefretten ülkeyi korumak istiyor.

Seçimlere katılım oranının Avrupa ülkelerinin aksine yüksek olduğunu belirten Vogel, “Korku seviyesi yüksek, üzüntü var. Ancak Türkiye’nin sonraki dönemi henüz yazılmadı. Avrupa Yeşiller olarak sürekli yanınızda olacağız. Sınırlar ötesi dayanışmaya ihtiyaç var” diye konuştu.

‘Umutsuzluğa kapılmayacağız’

Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Ahmet Asena, seçime katılım yüksek olsa da sandığa gitmeyen bir kesimin olduğunu ifade ederek, “Seçim öncesi bir kısım genç sandığa gitmeyeceğini söyledi. Bu kesimi sandığa götürmek önemli olacak. Türkiye’nin demokratikleşmesi önemli. Seçime 15 gün var. Bu süre kısa bir süre değil. Bu anlamda daha güçlü çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.