ManşetYeşillerden

Avrupa Yeşilleri: “Türkiye’nin sansüre değil özgürlüğe ihtiyacı var”

0

Avrupa Yeşiller Partisi, Korsan Parti ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ortak açıklamasında Türkiye’nin internet kanunlarının değil Avrupa, Dünya ölçeğinde de kısıtlayıcı olduğu söyledi. Açıklamada şu ana kadar 40 idari ve kanuni kararla web sitelerine erişimin engellendiği ve bunun kabul edilemez olduğu söylendi.

sansur2

“Türkiye internete bakış açısını değiştirmeli.  Internet hükümetin telefonla direktif verebildiği veya açıkça Erdoğan’ın azalan demokrasi ve çoğulculuk anlayışının ötesine geçmiş bir topluma hükümet tercihi ahlak ve politikaların dayatılacağı darbe sonrası dönemden kalma siyah-beyaz devlet medya kuruluşu değil çağdaş kamusal alanın şartıdır.”

“Yapılacak yeni düzenlemeleri bilgi ve ifade özgürlüğünü ve böylelikle demokrasi sürecini açıkça kısıtlamadır. Aynı zamanda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ifade özgürlüğü üzerine 10. Maddesinin ve de Türkiye anayasasının uluslararası sözleşmeler üzerine 90. Maddesini ihlal etmektedir.”

Açıklamada Türk Hükümeti’ne kanun tasarısını geri alması, Avrupa Birliği’ne yaşanan bu gelişmeleri hafife almaması ve Türk Hükümeti’ne Avrupa’nın demokrasi ve çoğulculuk anlayışı standartları hakkında uyarıda bulunması için çağrıda bulunuldu.

Açıklamanın tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.