DünyaManşet

Avrupa Yeşiller Partisinden insan hakları aktivistlerini serbest bırakın çağrısı

0

Avrupa Yeşiller Partisi eş sözcüsü Monica Frassoni Türkiye’de insan hakları savunucularının gözaltına alınmaları ile ilişkili bir basın açıklaması yaparak Af Örgütü direktörü İdil Eser’in ve diğer aktivistlerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılmasını istedi.

Açıklama şöyle:

İnsan hakkı ihlalleri konusunda zaten çok kötü bir sicili olan Erdoğan Hükümeti insan hakları aktivistlerini, gazetecileri ve siyasetçileri hapse atarak bir kırmızı çizgiyi daha geçti. Avrupa Birliği  göçmen anlaşmasına sığınarak Erdoğan’ın otoriteryan politikalarını finanse etmeye devam ediyor.

Af Örgütünün başkanı Taner Kılıç’ın tutuklanmasının üzerinden daha bir ay bile geçmeden İdil Eser’in göz altına alınması Türkiye’de sivil topluma ve Hükümete muhalefet eden veya eleştiren kişilere yönelik bir şiddettir.

Türkiye’de göz altındaki veya tutuklu tüm siyasi suçluların bir an önce serbest bırakılmalarını  talep ediyoruz.

Muhalif kesimleri baskı altına alan hükümetlere açık kapı politikası uygulamayan  Avrupa Parlamentosunun müzakereleri dondurma kararını destekliyoruz. Türkiye’yi demokrasi dünyasına geri getirme mücadelesi veren sivil toplum güçleri ve siyasi partileri le dayanılma içinde olmaya devam ediyoruz.

Yeşil Gazete

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.