Dünya

Avrupa Konseyi ırkçı üyeleri konseyden atma hazırlığında

0

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, ‘neo-Nazi, ırkçı ve anti-Semitik’ partilerle bağlantılı aşırı sağcı üyelerine yasak getirmeyi gündemine altı. Pazartesi günü başlatılan sürecin başarıya ulaşması halinde Yunanistan’daki Altın Şafak Partisi’nden Eleni Zaroulia ve Macaristan’daki aşırı sağcı Jobbik Partisi’nden Tamas Gaudi Nagy‘nin akreditasyonları iptal edilebilir.

İtalyan milletvekili Fiamma Nirenstein, iki üyenin de mensup olduğu partilerin ‘ırkçı ve anti-Semitik’ olduğunu ve bu partilerin sahip olduğu değerlerin Avrupa Konseyi’nin idealleri ve ilkeleriyle bağdaşmadığını söyledi.

Girişime AKPM’de en az 10 üye destek veriyor.

Nirenstein, Reuters’ın aktardığına göre ‘Sayın Zaroulia kendi ülkesinin parlamentosunda, göçmenlerin ülkelerini işgal edip hastalık yayan, insandan aşağı varlıklar olduğunu söyledi. Sayın Gaudi Nagy, kendi parlamentosunda yaptığı konuşmada ulusal güvenliğe tehdit oluşturan ve soykırımı istismar ederek dünyayı yöneten Yahudilerin bir listesi bulunduğunu söyledi’ dedi.

AKPM Prosedür, Doknulmazlık ve Kurumsal İşler Komisyonu, başvuruyu gündemine alacak.

AKPM kurallarına göre komisyonun, vekillerin akreditasyonlarını onaylama ya da onaylamama yetkisi bulunuyor. Komisyon aynı zamanda akreditasyon vermekle birlikte iki vekilin temsil ve katılım haklarına kısıtlama da getirebilir.

Bir karar çıkana kadar iki üye de AKPM’deki yerini koruyacak.

(Euractiv)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.