ManşetYeşillerden

Avrupa Genç Yeşilleri Federasyonu: “Berkin Elvan: Bir ölüm daha, adalet hala yok”

0

Avrupa Genç Yeşilleri Federasyonu (FYEG) Türkiyeli Genç Yeşiller ile birlikte yayınladıkları destek mesajında adalet ve dayanışma çağrısı yaptı.

Gezi Direnişi esnasında Avrupa’nın ve dünyanın dört bir taraftan yayınladıkları fotoğraf, video ve destek mesajlarıyla Türkiye’yi yalnız bırakmayan FYEG üyeleri Berkin Elvan’ın ölümünün ardından da desteğini esirgemedi.

Berkin

FYEG eş sözcüleri Michael Bloss ve Krassina Demireva yayınladıkları destek çağrısında “Sadece Berkin için değil Gezi Direnişi esnasında kaybettiğimiz diğer 7 arkadaşımız için de adalet istiyoruz. Türkiye’de, Ukranya’da, İspanya ve Almanya’da gerçekleşen polis şiddetine karşı sesimizi hep birlikte yükseltiyoruz. Demokrasi ve adalet istiyoruz, sokaklarımızı geri istiyoruz. Gün dayanışma günüdür. Türkiye’nin adalet arayışında yanlarındayız ve bu arayışa Avrupa’nın desteğini istiyoruz.” dedi.

Türkiyeli Genç Yeşiller  ise “Haberi aldığımızdan beri öfke ve kahır içindeyiz. Kurmaya çalıştığımız dünyada çocuklar ölmemeli. Berkin daha iyi bir gelecek için umudumuzdu. 269 gündür uyanmasını, yüzümüzü güldürmesini umudumuzu yeşertmesini bekledik; ama o gitti. Şimdi ise kırgınız, öfkeliyiz. Bir zamanlar hep birlikte atan kalplerimiz ne zaman ayrı düştü anlayamıyoruz. Kızgınız çünkü “devlet” nasıl bu kadar acımasız olur anlayamıyoruz. Kızgınız çünkü Berkin’in katillerini tanıyoruz ve onlar aramızda!” diyerek adalet çağrısını yineledi.

Açıklamanın ingilizce tam metine ulaşmak için tıklayınız.

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.