Spor

Atlama Kuleleri yetersiz, Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası iptal

0

AHT’den (Ajans Habertürk) Orkun Çizmeli’nin haberine göre Dünya Kayak Federasyonu’nun 17-18 Eylül tarihleri arasında Erzurum’da yapacağı Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası’nın iptal edilmesinin altından skandal çıktı. Türkiye Kayak Federasyonu’nun büyük önem verdiği organizasyonun iptal edilmesine UNIVERSIADE 2011 için yaklaşık 70 milyon lira harcanarak yaptırılan atlama kulelerindeki bitmek bilmeyen arızaların neden olduğu öne sürüldü. Kayak Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Efendioğlu, “Tesisin çalışan hiçbir şeyi yok. Her şey arızalı ve Spor İl Müdürlüğü tamir etmemekte ısrar ediyor. Bu yüzden Yaz Dünya Kupası iptal edildi” dedi.

70 MİLYON LİRALIK TESİS

Eruzurum’da 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yaklaşık 70 milyon liraya yaptırılan Avrupa’nın en büyük, dünyanın da ikinci büyük kayakla atlama kulesi olarak gösterilen tesiste oyunlar sonrasında bir dizi arızalar meydana geldiği ve bu arızaların bir türlü giderilmediği iddia edildi. Arızalar nedeniyle Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası’nın iptal edildiğini söyleyen Türkiye Kayak Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Efendioğlu, tesisin çalışmaması nedeniyle kayakla atlama milli takımlarının yaz sezonu boyunca yurtdışında kamp yapmak zorunda bırakıldığını açıkladı. Efendioğlu, “Atlamalarını yapan sporcuları tekrar kuleye taşıyan füniküler çalışmıyor. Çimlerin sulanması için yaptırılan gölette su tutulamıyor. Kule asansörleri de sık sık arıza yapıyor. Tüm bu arızalar hem yarışların iptaline, hem de 30’a yakın milli sporcumuzun yurtdışında kampa gitmesine neden oldu” dedi.

YİNE Mİ FARELER?

Fünikülerdeki arıza Kış Oyunları öncesinde de yaşanmış ve uzun süren araştırmalar neticesinde, arızaya farelerin kabloları yemesinin neden olduğu tespit edilmişti. Fünikülerdeki arızanın devam etmesi akıllara “yine mi fareler?” sorusunu getirdi.

“TESPİT EDİP UYARDIK”

Kış Oyunları’nın ardından Dünya Kupası’nın hazırlıklarına başladıklarını ve atlama kulelerindeki arızaları tek tek tespit ederek, Spor İl Müdürlüğü ile irtibata geçtiklerini anlatan Efendioğlu, “Erzurum Spor İl Müdürlüğü yetkililerini arızaların giderilmesi için defalarca uyardık. Ama uyarılarımızı kimse dikkate almadı. Arızaların giderilmesi için hiçbir çalışma yapılmadı ve sonucunda da Yaz Dünya Kupası’nı iptal ettik. Önümüzde Şubat 2012’de gerçekleştirilecek olan ve Kış Oyunları’ndan kat kat daha önemli ve prestijli olan Kayakla Atlama Dünya Gençler Şampiyonası var. Eğer arızalar giderilmezse veya bu ilgisizlik devam eder, bu yarışı da iptal etmek zorunda kalırsak açık söylüyorum hem Erzurum, hem de ülkemiz için büyük bir imaj kaybederiz. Başta Dünya Kış Olimpiyatları olmak üzere talip olacağımız tüm oyun ve yarışmalarda bunun bedelini ağır öderiz” diye konuştu

(AHT)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.