TürkiyeManşet

Atina, Türkiye-Yunanistan sınırına 208 kilometrelik bariyer örüyor

0

Yunanistan hükümeti, Türkiye-Yunanistan sınırını oluşturan Meriç Nehri‘nin kendi tarafındaki bariyerleri genişletme kararı aldığını duyurdu. Sınır hattının kuzeyinde halihazırda 12 kilometrelik bariyeri olan Atina, bariyer uzunluğunu 208 kilometreye çıkaracak.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ülkesinde Pazar günleri yayınlanan Realnews gazetesine yaptığı açıklamada, Ankara’dan gelen, binlerce göçmenin Avrupa’ya geçmeyi yeniden deneyebileceğine ilişkin ifadeleri hatırlattı.

DW Türkçe’nin haberine göre Dendias, “Egemenliğimizi korumak için gerekli olduğunu düşündüğümüz tüm önlemleri alıyoruz” diye konuşarak inşa edilmesi planlanan bariyerler hakkında bilgi verdi.

Yunanistan polisinin sınırı geçmeye çalışanlara uyguladığı şiddet sebebiyle yaralananlar olmuştu. Fotoğraf: Göktay Koraltan

Yunanistan’dan sığınmacılara sert müdahale

Geçtiğimiz Şubat ayı sonunda Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan sınırındaki kapıların, Avrupa Birliği’ne gitmek isteyen göçmen ve sığınmacılar için açık olduğunu ve bu kişilerin Türk güvenlik ve sınır görevlileri tarafından durdurulmayacağını açıklamıştı.

Bunun üzerine Bulgaristan ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya geçmek isteyen mülteciler birçok ilden sınır kapılarına doğru ilerlemişti. Yunanistan sınır güvenlikleri mülteci ve göçmenlere biber gazı ile saldırmıştı.

Yunanistan sınır güçlerinin sert müdahalesiyle karşılaşan sığınmacılardan pek çoğu yaşanan bu şiddet olaylarında yaralanırken, iki kişinin de hayatını kaybettiği bildirilmişti. Sınırı geçmeyi başaran birçok göçmen de Yunan güvenlik güçleri tarafından darp edildikten sonra Türkiye’ye dönmeye zorlandığını aktarmıştı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.