Kültür-Sanat

Atilla Dorsay’ı Emek Sineması’ndan yaka paça dışarı attılar

0

Emek Sineması’nın inşaatının açık kapısından içeri girmek isteyen sinema yazarı Atilla Dorsay, oradaki bir görevli tarafından tartaklandı. Dorsay, Emek’in son halini görmek için inşaata gittiğini ancak görevlilerin boğazına sarılıp kendisini yaka paça dışarı attıklarını söyledi.

Dorsay, projeye şiddetle karşı çıkan isimlerin başında geliyor

Olay,saat 15.00 sıralarında yaşandı. Dorsay, yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

“ İstanbul Film Festivali kapsamında 13.00 seansında Atlas’ta gösterilen filmden çıktıktan sonra Emek Sineması’nın son halini görmek istedim ve tek başına oraya gittim. Emek’in kapısında yıkıntılar vardı. Eski Komedi Tiyatrosu tarafındaki kapının açık olduğunu gördüm ve içeriye girdim. Arkamdan bazı adamlar geldi. Seslendiler, dışarı çıkarmaya çalıştılar. Sinemanın durumunu görmek için durmadım, gidebildiğim kadar gittim. Gördüğüm şey şu, Emek tam bir harabe haline gelmiş. Sadece koltuklar değil her şey yıkıntıydı. İçlerinden iri yarı sakallı bir adam boğazıma sarıldı, itip kalkmaya başladı. Bari bir de yumruk at, tokat at dedim. Herhalde o sırada içlerinden biri beni tanımış olacak ki, durdu. Ama değişen bir şey olmadı, beni yaka paça dışarı attılar.”

Tarihi Emek Sineması, yerine bir alışveriş merkezi yapılmak üzere üç yıl önce yapılan açıklama gerçekleşirse yıkılacak. Tarihi sinema izleyicilere kapatıldığı günden bu yana sinemaseverler, İstanbullular ve sinema dünyasından insanlar projeye  şiddetle karşı çıkıyor.

Kamuya, Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait bina, özel inşaat firması Kamer İnşaat tarafından hazırlanan ve uygulanan bir projeyle yıkılıyor. Projeye şiddetle karşı çıkan isimlerin başında duayen sinema eleştirmeni ve yazar Atilla Dorsay geliyordu.

Geçtiğimiz hafta Pazar günü yapılan protestoda bir grup sinemasever Emek Sineması’nın içine girip, sinemanın harap halini belgelemiş ve İstanbul Film Festivali’nin simgesel bir açılışını eski festival sarayı Emek Sineması’nda yapmıştı.

 

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.