ManşetTürkiye

Astım hastasına biber gazı öldürdü

0

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ’in “İnsan sağlığına zararı bulunmuyor” dediği biber gazı bir kez daha bir insanın hayatına mal oldu. Yalova’da aralarında arkadaşlarının bulunduğu iki grup arasındaki kavgayı gören ve ayırmak isteyen astım hastası Çayan Birben (31),olaya müdahale eden polisin biber gazı kullanması ile fenalaşarak hastaye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan astım hastası Çayan Birben’in beyin ölümü gerçekleşti.

Fevzi Çakmak Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Yıldız Sokak’taki Abdullah Baştürk Parkı’nda önceki gece saat 23.00 sularında iki grup arasında kavga çıktı. Kavgayı ayırmak isteyen ve astım hastası olduğu öğrenilen Çayan Birben (31) olay yerine sevk edilen polisin gruplara müdahalesinde biber gazı kullanmasıyla fenalaştı.

Görgü şahidi Emre K. “Çayan’ın olay ile ilgisi yoktu. Polise (abi ben astım hastasıyım biber gazı sıkma) dediğini duydum, polis yine de sıktı” dedi. Biber gazının etkisi ile iyice fenalaşan Birben internet kafeye koşarak elini yüzünü yıkamak istedi. Burada kalbi duran genci olay yerine gelen ambulans ile ilk müdahale yapılarak Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberi alan yakınları hastahaneye akın ederken Birben’nin beyin ölümünün gerçekleştiği haberi avukat Melike Kormaz’a bildirildi. Çanay’ın aynı zamanda yengesi olan avukat Melike Kormaz yaşanılan olayın sorumlularının adalete hesap vermesi gerektiğini belirterek, “Çanay herkesin gözü önünde ölümü izlendi. Astımlı olduğunu söylediği halde neden polisin bu denli şiddet uyguladığını anlamıyorum. Doktoru Emrah Uludağ ölüm sebebinin biber gazından dolayı olduğunu, astımlı olduğu için panik atak ile de hiper tansiyondan dolayı beyninde baloncuğun patladığını söyledi. Herkes adaletin karşısında hesap verecek.” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.