KarikatürKültür-SanatManşet

Aslı Alpar’dan ‘Olay Yeri’ sergisi

0

Çizer Aslı Alpar‘ın “Olay Yeri” adlı kişisel sergisi yarın (17 Aralık Cuma) Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi‘nde açılıyor. Olay Yeri’nde Alpar’ın Türkiye’nin son yirmi yılındaki hak ihlallerini hicvettiği işlerinin yanı sıra kişisel çalışmaları da yer alıyor.  Çankaya Belediyesi‘nin beş sanatçının eserlerinden oluşan “Buluşmalar” projesi kapsamındaki sergi, 9 Ocak’a kadar görülebilecek.

“Buluşmalar” projesinde Alpar’ın yanı sıra, Hasan Doğan Yılmaz, Beyza Durhan, Mehmet Sıddık Turan ve Maze Sürer’in eserleri de yer alıyor.

Olay yeri neresidir?

Alpar, sergisini şöyle tanıtıyor:

“Neresidir olay yeri?

Olayın işlendiği yer mi? Failin ya da mağdur edilenin takip ettiği yol mu? İz bıraktıkları yerler mi? Saklandıkları ya da bulundukları alan mı? Bu yerlerin hepsi mi?

Son yirmi yılda birlikte eğlendiğimiz, yürüdüğümüz, dövüldüğümüz, gözaltına alındığımız, öldürüldüğümüz sokaklar. Evler, arabalar, uçaklar, inşaatlar, fabrikalar, meydanlar, parklar, bankalar. Dokunduğumuz, iz bıraktığımız her yer.

Olayın aydınlatılması için gereken tüm deliller burada, olay yerinde: Leke, iz, emare, bulgu.

Olay Yeri’nde bizi buluşturan; bizi yeniden, yeniden olay yerine getiren… Deliller karartılır korkusuyla olay yerini korumaya çalışan bizler.

Yine buradayız işte, olay yerindeyiz. Yirmi yılın tanığı çizgiler sizin tanıklığınızla burada.”

 

More in Karikatür

You may also like

Comments

Comments are closed.