Türkiye

Askerlik süresi 1 Ocak’tan itibaren 12 ay

0
Türkiye’de askerlik süresi 12 aya indirildi. Bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, askerlik süresinin 1 Ocak 2014’ten itibaren er ve erbaşlar için 15 aydan 12 aya indirilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.
Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina’da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklama yapan hükümet sözcüsü Bülent Arınç, askerlik süresi konusunun Bakanlar Kurulunda görüşüldüğünü söyledi.

Arınç, “Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleriyle Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında 1111 sayılı Askerlik Kanunu’na tabi yükümlülerin muvazzaf askerlik süresinin 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, silah altındaki yükümlülükleri de kapsayacak şekilde, erbaş ve erler için 15 aydan 12 aya indirilmesi kararlaştırılmıştır” dedi.

Arınç, tartışıldığı şekliyle mart veya şubat ayı değil 1 Ocak 2014’ten geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek Bakanlar Kurulu kararının imzalandığını kaydetti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.