Doğa MücadelesiManşet

Artvinli kadınlardan davullu düdüklü Cerattepe eylemi

0

Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden faaliyetlerine karşı halkın tepkisi devam ediyor. Yöresel kıyafetlerle lokma tatlısı dağıtan kadınlar, akşam saatlerinde de davul çalıp yolu ulaşıma kapattı.

13

Doğan Haber Ajansı’ndan Adem Güngör’ün haberine göre Kızılay İş Hanı önünde toplanan kadınlara erkekler de eşlik etti.

‘Cengiz kaç kaç kaç, kadınlar geliyor’

9

Yaklaşık 3 bin kişi davul, düdük, darbuka ve tencere – tava çalarak yürüyüp, İnönü ve Cumhuriyet Caddelerini trafiğe kapattı. ‘Cengiz kaç kaç kaç, kadınlar geliyor‘, ‘Artvin’de maden istemiyoruz‘, ‘Durma haykır, yaşamak haktır’ sloganları atan kadınlar yürüyüş sonrasında yeniden Kızılay İş Hanı önünde toplandı.

Açıklamayı Artvin Kadın Platformu adına Aydan Yerlikaya yaptı

Açıklamayı Artvin Kadın Platformu adına Aydan Yerlikaya yaptı

Artvin Kadın Platformu adına konuşan Aydan Yerlikaya, şunları söyledi: “Günlerdir bizi belli bilgilerle ikna etmeye çalışıyorlar. ‘Açık işletme değil, kapalı galeri usulü olacak’ diyorlar ve buna razı olmamızı istiyorlar. Oysa bilmiyorlar ki bu topraklarda beşikten mezara herkes birer maden mühendisi, jeolog, orman mühendisi ya da bir botanikçi kadar biliyor neler yaşayacağını. 20 yıldır bu şehirde konferanslar, paneller boşuna yapılmadı. Kimse bizi kandırmaya çalışmasın! Biz, bize dayatılan gerçeklerin farkındayız. Bilim adamları defalarca, ‘Ya Artvin ya maden’ dedi. Artvin’i yok etmelerini kabul edecek miyiz? Artvin halkı olarak tüm gerçekleri ortaya çıkartacak bilim heyetine güveniyoruz. Çünkü şu ana kadar gelen tüm bilim adamları, bir çocuğun dahi bildiği bu gerçekleri yerinde tespit etti. Bilimsel gerçekler değişmediğine göre, gelen heyetin de bizim aleyhimize karar vermeyeceğine olan inancımızla tüm Artvin halkı olarak yine el ele, kol kola 14’ünde heyeti karşılayacağız.”

 

(DHA)

You may also like

Comments

Comments are closed.