ManşetTürkiyeYerel

Artvin’de yangın: İki katlı dört bina kullanılamaz hale geldi

0

Artvin merkeze bağlı eski yerleşim yerlerinden biri olan Ortaköy Köyü Soylu Mahallesi‘nde dün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı.

Yangın, rüzgarın da etkisiyle etrafındaki evlere de sıçradı ve iki katlı dört bina, sekiz ahır, sekiz samanlık/odunluk kullanılamaz hale geldi.

17 Mart’ta da Yusufeli‘ne bağlı Dereiçi Köyü‘nde 60 evin zarar gördüğü ve 30 büyükbaş hayvanın hayatını kaybettiği bir yangın meydana gelmişti.

Söndürme çalışmaları devam ediyor

Yangının büyümemesi için Artvin, Şavşat ve Ardanuç Belediyeleri‘ne bağlı itfaiye ekipleriyle birlikte köylüler yoğun çaba sarf etti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve jandarma ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek verirken, çıkan yangında şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Yangının büyük oranda kontrol altına alındığı kaydedilirken, söndürme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Artvin Valiliği’nden açıklama

Artvin Valiliği çıkan yangınla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlimiz merkez ilçesine bağlı Ortaköy Köyü’nün Soylu mahallesinde 01.04.2021 tarihi akşam saatlerinde çıkan yangın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının acil müdahalesiyle gece saat 24:00 civarında kontrol altına alınmıştır.

Vatandaşlarımızın can güvenliği ön planda tutularak kontrol altına alınan yangın, soğutma çalışmaları neticesinde tamamen risksiz hale getirilmiştir.

Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tüm çalışmalar ivedilikle başlatılmış olup barınma ile ilgili herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

Can kaybı ve herhangi bir yaralanmanın olmadığı yangın sonrasında yapılan ilk belirlemelere göre, 2 katlı 4 bina, 8 ahır, 8 samanlık/odunluk zarar görerek kullanılamaz hale gelmiştir.

Yangın sonrası vakit kaybedilmeden başlanılan hasar/zarar tespit, enkaz kaldırma, ekonomik-sosyal destek, enerji, haberleşme gibi çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.