ManşetYerel

Artvin’de yangın: 60 ev yandı, 30 büyükbaş hayvan yaşamını yitirdi

0
Fotoğraf: AA

Artvin‘in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde bir evde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle çevredeki evlere sıçradı. Yangın sonucunda 30 binada 60’a yakın ev yandı. 30 büyükbaş hayvanın ise yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Çarşamba günü öğle saatlerinde çıkan yangında ihbar üzerine köye, belediyeye ait itfaiye ekipleri ile Orman Müdürlüğü‘ne bağlı arazözler ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangına havadan müdahale için yangın söndürme helikopteri istendi.

Fotoğraf: DHA

Sekiz saatte kontrol altına alındı

AA’nın aktardığına göre hızla yayılan alevler ekiplerin yaklaşık sekiz saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alınabildi. Gece boyu soğutma çalışması yapılan yangında evleri zarar görenler, yakın akrabalarının yanına yerleştirildi. Yangın, sabah karşı yağmurun da etkisiyle tamamen söndürüldü.

Yusufeli Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada yangın çıkan mahallenin tamamının yandığı belirtildi. Açıklamada “Dokumacılar Köyümüzün yayla olarak kullanılan Kaynarca Mahallesi çıkan yangın neticesinde yanmıştır” denildi.

Fotoğraf: DHA

‘Mahalle tamamen yandı’

Olay anından itibaren Artvin Valiliği, Kaymakamlık, Belediye, Kızılay, AFAD ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının tüm ihtiyaçların karşılanması için seferber olduğu belirtilen açıklamada şunlar söylendi:

Kış aylarında ikametin olmadığı mahallemizin tamamının yanmış olması bizleri derinden üzmekle birlikte ülke çapında pek çok dernek, vakıf ve hayırseverin yardım taleplerinden büyük bir memnuniyet duymaktayız. Yardımların vatandaşlarımıza daha sağlıklı ulaştırılması için Yusufeli Kaymakamlığı SYDV koordinesinde yapılması önem arz etmektedir.”

Fotoğraf: DHA

1 milyon lira yardım

Öte yandan İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Yusufeli’ne Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiğini belirtti.

Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “AFAD’dan 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildi. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın barınma ve beslenme ihtiyaçları için hazırlıklar tamamlandı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.