Doğa MücadelesiManşet

Artvin Cerrattepe’de altın madenine karşı 24 saat orman nöbeti

0

Artvin Cerrattepe’de 25 yıldır altın madeni karşıtı mücadele veren Artvinliler, çalışmaların başlamaması için 24 saat nöbet tutuyor. Halk ormanını, madencilerden ve madene izin veren Orman Bakanlığından koruyor.

9

Evrensel’den Hamdi Gökdeniz’in hjaberine göre Mehmet Cengiz’e ait Cengiz Holding tarafından yapılmak istenen altın madeni girişimine izin vermemek için Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde çetin bir mücadele yürütülüyor. Bu mücadele şimdi yeni bir döneme girdi. Artvinliler, 3 vardiya 24 saat nöbet tutmaya başladı. İmece kültürüyle kısa sürede inşa edilen doğaya uygun şirin nöbet kulübesi maden alanına geçeceklerin ilk karşılaşacağı Artvin kontrol noktası olacak.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, “Bugüne kadar bütün hukuki davalarımızı kazana kazana geldik. 25 yıldır mücadele ediyoruz. Bir kuşak madencilerle mücadele içinde geçti. Türkiye’de hangi mahkemeye giderlerse gitsinler, hatta dünyanın en büyük mahkemelerine, AİHM’ye gitseler, maden şirketlerine Cerattepe’de yine izin çıkmaz. Çünkü burası dünyanın mirası olabilecek kadar muhteşem ve zengin bir flora ve fauna alanı. Hemen altında bulunan koca bir şehir, 30 bin insanıyla sonsuza dek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Ama ne hikmetse bu maden şirketleri ve gözünü para hırsı bürümüş bazı kimselerin hiç umurunda değil. Ama Artvin halkının umurunda” dedi.

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.