ManşetEnerjiİklim Krizi

36 termik santralin kapatılması için dava açılıyor

0

Aralarında Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği ve
Çan Çevre Derneği‘nin de bulunduğu 16 çevre örgütü Türkiye’de bulunan 36 termik santralin kapatılması için dava açıyor.

Kurumlar yaptığı açıklamada “İklim krizine yol açan, Covid-19’un sağlığımız üzerindeki etkilerini daha da arttıran termik santrallerin kapatılması için Cumhurbaşkanlığı aleyhine 16 kurum ile birlikte dava açıyoruz” ifadesini kullandı.

Çanakkale Adliyesi’nde basın açıklaması

Çevre örgütleri bugün (Pazartesi) saat 14.00’da Çanakkale Adliyesi önünde konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirecek. Yapılan açıklamada, “Yaşam savunucuların basın açıklamasına davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Davacı kurumlar ise şu şekilde sıralandı: Adana Tabip Odası, Antakya Çevre Koruma Derneği, Çan Çevre Derneği, Çevre ve Tüketici Koruma Derneği-Adana, EGEÇEP Derneği, Erzin Çevre ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği, Erzin Turunçgil Üreticileri Birliği, Erzin Yeşilkent Sulama Kooperatifi, Erzin Ziraat Odası, İskenderun Çevre Koruma Derneği, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Mersin Çevre Dostları Derneği, Ordu Çevre Derneği,Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği, Yeşil Artvin Derneği ve Ziraat Mühendisleri Odası.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.