ManşetTürkiye

Arınç “yaratıcılığını” konuşturdu: Polisin eline taş gelmiş

0
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ethem Sarısülük davasıyla ilgili olarak soruşturmanın devam ettiğini belirterek, yapılan incelemeler sonucunda ‘polisin eline taş geldiği için böyle bir olayın yaşanmış olabileceğini’ belirtti.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç,Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında, açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin Gezi Parkı protestolarında Ethem Sarısülük’ün hayatını kaybettiğini ve zanlı polis memurunun mahkemece serbest bırakıldığını belirterek, konuyla ilgili değerlendirmesini sorduğu Arınç, şunları söyledi:
“Üçüncü el ateş sırasında da eline isabet eden taştan dolayı silahın düşmesiyle böyle bir olayın meydana gelebileceği bir kanaat olarak mahkemede yer almış. Silahın balistik muamelesinin bitmiş olduğunu ancak adli tıp konusunda kesin kararın henüz verilmediğini biliyorum. Adli soruşturma devam etmektedir. Eğer adli soruşturmanın sonucunda yargı sürecinde bilerek ve kasten bu olaya sebebiyet verildiği ortaya çıkarsa adil mahkemenin bu konuda kararını hep beraber bekleyeceğiz ama olayın cereyan tarzına göre kendisini koruma iç güdüsüyle böyle bir harekette bulunduğu da sabit olursa mahkeme şüphesiz ona göre bir karar verecektir. Biz şüphesiz vefat eden yurttaşımızın yanındayız, böyle bir olayın meydana gelmesini hiçbirimiz arzu etmezdik.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.