Spor

Ardalı Atletico zirvede Barça ile yalnız kalmak istiyor

0
Atletico Madrid geçen yıl Avrupa Ligini alırken "Avrupada kupa kaldırmadan Galatasaraydan ayrılmam" diyen Ardan Turan bu hayaline başka bir takımda kavuşmuştu

Atletico Madrid geçen yıl Avrupa Ligini alırken "Avrupada kupa kaldırmadan Galatasaraydan ayrılmam" diyen Ardan Turan bu hayaline başka bir takımda kavuşmuştu

İspanya’da yılın merakla beklenen derbisi Atletico Madrid ile Real Madrid arasında türkiye saati ile 23:00’de başlayacak.  Maç Ntvspor’dan naklen yayınlanacak.

La Liga’da 14. hafta öncesinde 37 puanlı lider Barcelonayı 3 puan gerisinden bu sene bütün otoriteleri şaşırtan bir performans gösteren Atletico Madrid takip ediyor. 3. sıradaki Real Madrid ise 26 puanda.

Geçen sene Avrupa Ligini kazanarak dikkatleri üzerine Atletico, Arda Turan’lı kadrosuna sezon önesi Fenerbahçe’nin problemli çocuğu Emre Belözoğlunu da katarak Türkiyeli futbolseverlerin yakın takibine girmişti.

Son yıllarda sadece sözde kalan derbi bu sefer çok farklı bir maç vadediyor bizlere.  Atletico yarın ezeli rakibi Real Madrid’le Bernabau’da karşılaşmak için fazla uzağa gitmeyecek.  Şu sıralar çok iyi oynayan ve zirvede Barcelona’ya kafa tutan Falcao’lu Atletico’nun son maçlarda istediğini alamayan ve şimdiden zirveden uzaklaşan Real Madrid karşısındaki talihsizliğini kırıp kıramayacağını görmek hepimizin adına ilginç olacak.

Madrid’in kırmızı beyaz yakasının taraftarları her yıl derbi öncesi kazanmayı hayal ettiler ancak sonuç hep hayal kırıklığı oldu. Bu sezon Atletico oynadığı 21 maçın 18ini kazanırken yalnızca Valencia ve Academica’ya  kaybetti. Atleti daha önce hiçbir sezona böyle iyi bir başlangıç yapmamıştı ve özellikle geçen pazar günkü Sevilla galibiyetinden sonra büyük öz güven kazandılar. Uzun yıllar sonra baskı bu sefer Real Madrid tarafında. Durum ne olursa olsun kazanmak zorundalar. Eflatun Beyazlıların bu maçı kaybetmesi demek daha ligin yarısı olmadan Barcelona’nın 14, Atletico’nun 11 puan gerisinde kalmaları anlamına geliyor. Derbinin kazananı Real olursa zirveye yeniden tutunmak için yeniden ümitlenecekler. Kaybetmeleri bütün konsantrasyonlarını Şampiyonlar Ligi’ne yöneltmelerine neden olacak. Atletico’nun kazanması taraftarlarda yavaş yavaş kıvımcımları oluşan şampiyonluk inancını bir anda körükleyecek ve ateşi artıracaktır. Kaybetmeleri halinde Barcelona zirvede rahatlayacak ve Atleti’nin mücadelesi ikincilik için olacak gibi.

(Yeşil Gazete, Tribün Dergi)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.