“Arama çalışmalarına katılanlar kayıp sayısının 400’ü bulduğunu söylüyor”

Soma maden faciasında tablo giderek kararıyor. sabah saat 08.00 sularında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’da ölen işçi sayısının 282‘ye ulaştığını açıkladı.

EO_L1314

Bugün maden bölgesine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gidiyor. Bu nedenle maden etrafında güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Jandarma yakınlarını bekleyen işçi aileleri de dahil insanları alandan çıkarıyor.

Soma’da bulunan gazeteci Mehveş Evin, Açık Radyo’daki ‘Ekonomi Ekoloji’ programına bağlanarak son durum hakkında bilgi verdi.

Mehveş Emin’in aktardıklarından satır başları şöyle:

“İnsanlar cenazelerini bekiyor, öfkeliler. Bekleyiş sürüyor, bir yandan cenazelerini teşhis ediyorlar. Bu acıya rağmen insanlar tevekkül içinde. Ama insanların madenden çıkarılma meselesi öfkelendiriyor.”

“Arama çalışmalarına katılanlar kayıp sayısının 400’ü bulduğunu söylüyordu. Bu rakamın neye varacağını artık bilemiyoruz.”

“Sabah 08.30 itibariyle hiçbir şey herke beklemeye alındı. Resmi olarak bu söylenmiyor, “gaz var bu yüzden “ deniyor, ki bu da doğru, kurtarma çalışmaları yapanlar için de tehlikeli. Ama buradaki genel kanı protokol nedeniyle çalışmaların beklediği.”

“Yangın devam ediyor. Duman sızmaya devam ediyor. Ama esas sorunlu olan zehirli hava.”

“Yakınlarını bekleyenler o kadar acılı ki şikayet etme halinde değiller. Bir an önce ölülerini almak istiyorlar. Tepki de var ama genelde sesler yükseldiğinde polis jandarma tarafından susturulmaya çalışıyor. Dün kardeşini çıkardıkan sonra bağıran bir genç vardı onun ağzını kapattılar.”

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR