Manşetİklim Krizi

Aralarında Roger Hallam’ın da bulunduğu beş kişi tutuklandı

0

Birleşik Krallık’da aralarında Yokoluş İsyanı’nın kurucularından Roger Hallam’ın da bulunduğu yeni kurulan Beyond Politics (Politikanın Ötesinde) partisinden beş kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

24 Ağustos Pazartesi günü evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan parti üyeleri ertesi gün mahkemeye çıkartıldı. Mahkemede “cezai zarara sebep olmak” suçlaması yöneltilen Roger Hallam , Blyth Brentnall, Diana Warner, Ferhat Ulusu ve Anglikan Rahibi Steven Nunn Eylül ayındaki duruşmaya kadar tutuklu kalacak.

Açlık grevine başladılar

Tutukluluk kararına tepki gösteren beş kişi verilen kararın haksızlığına dikkat çekmek için süresiz açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Parti üyeleri haftalardır bir dizi sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştiriyordu. Yeni kurulan parti temel olarak Yurttaş Meclisleri kurulmasını ve rotasyon usulü seçilen ve toplumu temsil eden vatandaşlardan seçilecek yapıya karar alma yetkisi verilmesini talep ediyor.

Beyond Politics’in kurucularından ve Londra Belediye Başkan Adayı Valerie Brown, yaptığı açıklamada “Eylemleri bizim için. En azından yapabileceğimiz şey, onların serbest bırakılması ve hükümetimizin iklim acil durumuna, gezegenimizin ısınmasına ve gün be gün meydana gelen yıkıma meydan okumaya ayak uydurması için haykırmak. Eğer hükümetimiz yapmazsa halk sizsiniz. Sesiniz var. Kullanın” ifadelerini kullandı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.