Manşetİklim Krizi

Greenpeace ve Uluslararası Af Örgütü ofislerine pembe boyalı eylem

0
Londra'daki Uluslararası Af Örgütü Ofisi'nin girişi pembe boyaya bulandı

Yokoluş İsyanı (Extinction Rebellion) hareketinin kurucularından Roger Hallam tarafından kurulan Beyond Politics partisi Londra’da dikkat çekici bir eyleme imza attı.

Bir araya gelen parti üyeleri Uluslararası Af Örgütü’nün ve Greenpeace’in ofislerine pembe boya dökerek kurumları iklim ve ekolojik krizin yarattığı toplumsal çöküş ile yeterince etkin mücadele etmemek ile suçladı.

Greenpeace Londra ofisi

‘İnsanları kandırdınız’

Ofis girişlerinin aynı zamanda partinin kurumsal rengi olan pembe boya ile boyandığı eylemde iki kuruma yönelik şu tepkiler dile getirildi:

On yıllardır genç ve yaşlıların umutlarını sömürdünüz. Aylık 3 Euro vermeleri halinde onların yerine dünyayı kurtarabileceğinize inandırdınız. E-postaların, imza kampanyalarının, nazik lobiciliğin bu işi yapabileceğine dair onları kandırdınız. Bunca süre tek yaptığınız data toplamak ve kendinize para kazandırmaktı.

Parti tarafından yapılan açıklamada “Sıradan zamanlarda ofislerinize boya atmayı hayal etmezdik. Ama bunlar en sıra dışı, berbat zamanlar. Şimdi adım atma veya yoldan çekilme zamanı” denildi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.