Uncategorized

İklim aktivisti Roger Hallam’dan Greenpeace’e ‘direktör’ başvurusu

0

Galli iklim aktivisti, Extinction Rebellion, Radical Routes ve siyasi parti Burning Pink’in kurucularından Roger Hallam, sosyal medya hesabından çevre örgütü Greenpeace’e direktörlük için “açık başvuruda” bulundu.

“Başvurusunda” aktivistliğiyle ilgili bilgi veren Hallam, örgütün kendisini bu pozisyon için uygun bulmaması halinde,  Greenpece destekçileriyle konuşup birlikte devam etmeye istekli bir ittifak kuracaklarını, ancak direktör olması halinde daha faydalı olacağını söyledi.

Hallam’ın Greenpeace’e başvurusu şöyle:

“Greenpeace’in Direktörü olmak üzere başvuruda bulunuyorum.

Birkaç kişi bana bu pozisyona başvurmamı söyledi (yarı şaka gibi). Ben de iyice düşündüm ve bir başvuru yazısı yazmak için bir saatime değdiğine karar verdim. Görünüşe göre teslim tarihini geçti ama bu tür şeyler beni hiç rahatsız etmedi. Demek az önce onlara gönderdiğim şey buydu:

Greenpeace Direktörü olmak için başvuru.

“Bu pozisyonda değişim için küresel ajandayı belirlemenin ve sürdürülebilir ve etik bir insan geleceğine giden yolun ana hatlarını çizmenin bir parçası olacaksınız” (tanıtım metninden)

Durum nedir?

Sizin ve benim bildiğimiz gibi 1.5 C kilitlenmiş durumda ve tüm resmi senaryolar 2 C’yi geçeceğimize işaret ediyor. Johan Rockstrom‘un dediği gibi 2 C, bizi 3 C, 4 C ve 5 C’ye götürecek geri bildirimler anlamına geliyor ve böylece insan nesli tükenmiş olacak. Dünyanın en iyi bilim insanlarına  göre gelecek iki-üç kuşakta milyarlarca ölüm! Sör David King bunu düzeltmemiz için bize üç-dört yıl verdi. Sivil direnişten başka bir alternatif yok.

Benim hakkımda

Britanya’nın en iyi kampanyacısıyım.

King’s College’da etkili kampanya tasarımı üzerine beş yıllık, ödüllü bir araştırma yaptım. Supervizörüm bana en iyi doktora adayı olduğumu söyledi.

Dünyanın en kısa başarılı fosil yakıt depolama kampanyasını yürüttüm: 10,000 £ cezai hasar ve 14 günlük açlık grevi, dört haftada kolejin politikasının tersine çevrilmesine yol açtı.

IWGB için ünlü Deliveroo işçileri kampanyalarında öncü bir rol oynadım. Sendika lideri işime “kesinlikle fantastik” diyor

Londra‘nın ilk kira grevi için seferberlik planını 2016’da düzenledim.

Modern Birleşik Krallık tarihinin en başarılı kitlesel sivil itaatsizlik eylemi için seferberlik sürecini yönettim. Yani, Londra merkezinde 10 günde 1200 kişinin tutuklandığı Nisan 2019 XR isyanını.

Yine modern Birleşik Krallık tarihinin en hızlı tanınan kampanyasının imzası da bana ait: Dört haftada tanınma oranı sıfırdan % 77 ‘e çıkan “Britanya’yı İzole Et”. Bu kampanya yaklaşık 100 kişiyle ve neredeyse hiç para harcamadan başarıldı.

Son beş yıldır dünyanın dört bir yanındaki kampanyacılara, aktivistlere ve isyancılara onlarca kampanyanın tasarlanmasına ve başlatılmasına, haftada 70 saat çalışarak yardımcı oldum.

40 yıldır her hafta etkili bir şekilde insanları bir şeyler yapmaya ikna etmeye ve bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

50 kez tutuklandım, altı kez cezaevine girdim.

Konuşarak yürüyorum.

Greenpeace’ de böyle yapardım.

Tıpkı en iyi stratejistlerinizden birinin tavsiye ettiği gibi… John Sauven, birlikte katıldığımız toplantıda Greenpeace stratejisinin “yönetilmiş yenilgi” olduğunu kabul edecek kadar dürüsttü (evet söyledi John). Daha sonra bana özel olarak dedi ki alternatif; ′′Greenpeace’i iktidarlara teslim etmek” olacaktı – yani iki yıl içinde yüzleştiğimiz b.k yığını etrafında döneceklerdi. Ben olsam bunu yapardım.

Nasıl?

İki-üç haftamı organizasyondaki herkesle konuşarak geçirirdim.

Sonra büyük bir toplantı yapar ve herkese stratejistinizin iki seçeneğinden bahsederdim. (açıkçası…. Greenpeace’in kurucuları bu durumda ne yapardı?).

Hükümete önemli karbonsuzlaşma tedbirlerini uygulamak için üç aylık bir ultimatom verirdim.

Bu arada, on binlerce Greenpeace üyesini, diğer isyan ağlarıyla ittifak halinde sivil direnişe girmek için harekete geçirirdim. – taleplerimizin karşılanması için şehir merkezini ve fosil yakıt altyapısını her gün bir vardiya sisteminde haftalarca veya aylarca bloke etmek üzere…Yeterince etki yaratamazsak, bu olana kadar açlık grevine devam ederdim (sonuçta bu dünyanın sonu).

Tüm personelin masalarından kalkmasını ve binlerce toplantı yaparak – halka açık yerlerde, insanların evlerinde, hatta online imza kampanyaları için – yollara düşmelerini isterdim. Birlikte çalışmak ve birbirlerinden öğrenmek için birçok ağdan aktivistleri ve kampanyacıları bir araya getirirdim. Bunu herkes sever.

Herkesin maaşını yarıya indirirdim (özel durumlar olmadıkça) ve parayı işçi sınıfından genç aktivistlere binlerce genci harekete geçirmek için tam zamanlı çalışmaları için verirdim. Bu insanlara yardım etmek için ben para almam, 90 binlik maaşı vermezdim.

Başarılı olduğumuzda, bu yöntemin dünya çapında çoğaltılmasını sağlardım.

Sonra istifa eder ve çiftliğime geri dönerdim.

Eğer beni bu işe almazsanız, ben ve diğerleri zaten Greenpeace gönüllüleriyle konuşacak ve planımızı yürürlüğe koyarken, devam etmek isteyenlerle bir ittifakı organize edeceğiz. Ama Direktör olmak daha kullanışlı olurdu.

Söylemeye gerek yok, ancak bu planın 2022’de yürürlüğe girmesiyle “sürdürülebilir ve etik bir insan geleceği” şansı olacak. Daha azı, hepinizin bildiği gibi “yönetilen yenilgi”dir – en azından stratejistleriniz için.

O halde işe devam edeyim. Yapmam gerekeni biliyorum ve sırasıyla çaresine bakacağım. ”

Roger Hallam (Yokoluş İsyanı, İngiltere’yi İzole Et’in kurucusu ve birkaç başka şey)

Buradan bir çıkış yolu olmalı
Joker hırsıza söyledi
Çok fazla kafa karışıklığı var
Teselli bulamıyorum
O yüzden artık yalan konuşmayı bırakalım
Saat geç oluyor, hey

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.