ManşetTürkiye

Aralarında Fethullah Gülen ve HDP’li vekillerinde bulunduğu 130 kişilik vatandaşlıktan çıkarma listesi!

0

Kanun Hükmünde Kararname ile yeniden düzenlenen vatandaşlıktan çıkarma uygulaması için ilk adım atıldı. 3 ay içinde Türkiye’ye gelmemeleri halinde vatandaşlıktan çıkarılacağı bildirilen 130 kişilik bir liste hazırlandı.

Haklarında soruşturma yürütülen ve firari durumda olan, aralarında Fethullah Gülen, HDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer ile eski HDP milletvekili Özdal Üçer’in de bulunduğu 130 isim 3 ay içinde Türkiye’ye dönmezlerse vatandaşlıktan çıkarılıyorlar. Listede FETÖ, PKK ve IŞİD’den aranan isimler olduğu belirtiliyor.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) göre, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun; “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” başlıklı 302’nci maddesi, “Anayasayı ihlal” başlıklı 309’uncu maddesi, “Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı” başlıklı 310’uncu maddesi, “yasama organına karşı suç” başlıklı 311’inci maddesi, “Hükümet karşı suç” başlıklı 312’nci maddesi, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyan” başlıklı 313’üncü maddesi, “Silahlı örgüt” başlıklı 314’üncü maddesi ve “Silah sağlama” başlıklı 315’inci maddesinde yazılı suçlar nedeniyle hakkında soruşturma veya kovuşturma yürütülen ve yabancı ülkede bulunması nedeniyle kendisine ulaşılamayan vatandaşlar, bu durumun soruşturma aşamasında cumhuriyet savcısı veya kovuşturma aşamasında mahkeme tarafından öğrenilmesinden itibaren bir ay içinde vatandaşlıklarının kaybettirilmesi amacıyla Bakanlığa bildirilecek.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.