Gündem

AP Liberal Grup da Erdoğan’ı eleştirenler kervanında

0
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirenler kervanına avrupa parlamentosu Liberal grubu da katıldı. Liberaller yaptıkları açıklamada otoriter yönetim ve sansürün sosyal medyadan daha bela olduğunu ve Erdoğan vatandaşların ifade özgürlüğüne saygı duymalıdır diye açıklamada bulundu.
Avrupa Parlamentosu Liberal Partiler Birliği Baskanı İngiliz Parlamenter Sir Graham Watson, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili yayınladığı bildiride “siddet kullanımınından derin üzüntü duyuyorum ama Basbakan Erdoğan da halkın artık sadece 4 senede bir sandığa giderek seslerini duyurmayı yeterli bulmadıkları fikrine artık alısmalıdır” dedi.

Bay Watson’un bidirisi su sekilde devam etmektedir:
“Toplantı ve ifade özgürlüğü demokratik karar alma mekanizmasının ve temel insan haklarının vazgeçilmez temelidir. Otoriter yönetim ve devlet tarafından sansürlenerek kontrol edilen medya, vatandasların fikir özgürlüklerini yasamalarında her geçen gün daha fazla rol oynayan sosyal medyadan daha büyük bir beladır.”

“İçisleri Bakanının “polisin göstericilere orantısız güç kullanmıs olabileceği arastırılacaktır” seklindeki ilk beyanatını liberaller olarak memnuniyetle karsılıyoruz.”

“Türkiye demokratik ülke olduğu iddiasınında bulunacak ise, hükümet protesto gruplarının ve diğer azınlıkların haklı endiselerine kulak vermelidir.”

Yeşil Gazete ( açıklamayı çeviren Liberal Parti Başkanı Cem toker )

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.