DünyaManşet

Kanada’da seçimlerin galibi, oy kaybeden Trudeau

0

Kanada‘da 20 Eylül Pazar günü yapılan erken genel seçimlerin kesin olmayan ilk sonuçları açıklandı. Buna göre, seçimin galibi bir kez daha Justin Trudeau‘nun liderliğindeki Liberal Parti oldu. İlk sonuçlara göre Liberal Parti, 156 milletvekili çıkarmayı başardı, ancak parlamentoda mutlak çoğunluğu sağlamak için gereken 170 vekil  hedefine ulaşamadı.

Liberal Parti geçen seçimlerde de 157 milletvekili ile üçte iki çoğunluğun altında kaldığı için ülke azınlık hükümeti ile yönetiliyordu.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Liberal Parti’nin en güçlü rakibi Muhafazakar Parti 122 sandalye kazandı. Merkez-solda yer alan Yeni Demokrat Parti 29 milletvekili çıkartırken Yeşiller ise iki milletvekili elde etti.

Ufukta yine azınlık hükümeti var

Bu sonuçlara göre, ülkede 2019 yılında yapılan genel seçimlerin oluşturduğu siyasi tabloda önemli bir değişiklik yaşanmayacak. Başbakan Justin Trudeau, hükümet kurmak için yine diğer partilerin desteğini arayacak. 49 yaşındaki Trudeau, ağustos ayında hükümetinin pandemi politikasına verilen desteği arkasına alarak erken seçime gitme kararı almıştı.

Trudeau, 2015 yılından bu yana ülkenin başbakanlığını yürütüyor. Ülkede bir partinin mutlak çoğunluk sağlayamadığı durumda,  koalisyon hükümetleri yerine azınlık hükümeti tercih ediliyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.