İklim KriziKentManşet

Antalya’da şiddetli yağış sele neden oldu: 1 ölü

0
Antalya'da şiddetli yağış

Antalya’da dün (12 Şubat) akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, gece boyunca şiddetini artırdı. Su birikintileri nedeniyle yollarda ilerlemekte zorlanan sürücüler, bazı alt geçitlerin suyla dolması ve ulaşımda yaşanan aksamalarla karşılaştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, yağış nedeniyle mahsur kalan pek çok kişinin tahliye edildiğini bildirirken, Kepez Gazi Bulvarı’ndaki Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi’ndeki bir otomobilde, kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Diğer yandan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, sel bölgesindeki çalışmaları yönetmek üzere Antalya’ya geldi.

Gece boyunca süren şiddetli yağış sebebiyle Antalya’nın Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi. Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları, sel ve taşkın riski nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi.

Antalya'da şiddetli yağış

Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı olan personel ile 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın personel için de bir gün idari izin verildiği açıklandı.

Antalya'da şiddetli yağış

Antalya’daki antik kentleri tehdit eden proje için kritik toplantı yapıldı
Yurttaşlar Antalya’da antik kentlerden geçirilmek istenen otoyola karşı yola çıkıyor

Antalya’da şiddetli yağış merkez ilçeleri de etkiledi

Olumsuz hava koşulları nedeniyle kreş ve gündüz bakımevleri de bir gün süreyle tatil edildi, motokuryelerin trafikte hizmet vermesi geçici olarak durduruldu. Antalya Valiliği’nin açıklamasına göre, bu önlemler, şehrin merkez ilçelerinde devam eden olumsuz hava şartları, sel ve taşkın riski göz önünde bulundurularak alındı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ‘turuncu kod’ uyarısı ile fırtınanın şiddetli olacağı ve olası etkilerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.