Hayvan HaklarıManşetTürkiye

Antalya’da bir gece kulübünde hapsedilen köpek balığı için imza kampanyası başlatıldı

0

Hayvan hakları örgütü PETA, Antalya’daki Club Summer Garden gece kulübünde yıllardır dar bir akvaryumda gece kulübünün gürültüsüne maruz bırakılan bir köpek balığının özgür bırakılması için imza kampanyası başlattı ve gece kulübü yöneticilerine çağrı yaptı.

Kampanyayı duyuran Yunuslara Özgürlük Platformu ise, köpek balığının en az 2014’ten beri gece kulübünde tutulmuş olabileceğini ifade etti.

‘Köpek balığı deniz ortamına bırakılmalı’

Yunuslara Özgürlük Platformu, köpek balığının esaret altında tutulmasıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Antalya’daki Club Summer Garden gece kulübünde hapsedilen bu köpek balığı, tıpkı hayvanat bahçelerindeki ve yunus parklarındaki hayvanlar gibi, doğasından uzak, yapay ve gürültülü bir ortamda, ufacık ve bomboş bir havuzda ömrünü geçirmeye zorlanıyor. Yıllardır tutsak edilen hayvanın aynı birey olup olmadığı henüz bilinmese de, esaret endüstrisince yaygın uygulanan bir yöntem olarak, yedi yıllık süre zarfında ölen bireyin yerine başka bir köpek balığının getirilmiş olabileceği düşünülüyor.

Yunuslara Özgürlük Platformu olarak yetkili kurumlara başvurularımızı yaparken, köpek balığının bir an önce ait olduğu deniz ortamına bırakılması ya da yurtdışında köpek balığı deniz koruma alanlarından birine nakliyesi için uzmanlarla irtibata geçmeleri konusunda gece kulübü sahiplerini, yıllarca esir tuttukları köpek balığının geri kalan yaşamı için sorumluluk almaya davet ediyoruz.”

PETA Almanya’nın deniz canlıları konusunda uzman danışmanı olan deniz biyoloğu Dr. Tanja Breining ise, “Tersine dönmüş gece-gündüz ritmi, yapay ışıklar, ziyaretçilerin verdiği huzursuzluk, yüksek sesli müzik ve bas ses sarsıntıları nedeniyle Summer Garden’daki köpek balığı her gün korkunç bir strese maruz kalıyor. Umarız sorumluları, hayvanın maruz kaldığı bu işkenceye artık bir son verirler ve onu, içinde herhangi bir bitki veya taş bile bulunmayan o küçücük havuzdan kurtarırlar” dedi.

İmza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.

You may also like

Comments

Comments are closed.