DünyaFoto GaleriHayvan HaklarıManşet

Hayvan hakları aktivistleri İspanya’daki boğa koşusunu protesto etti: Bu ortaçağ gösterisi, bir leke

0

İspanya’da her yıl gerçekleştirilen San Fermín Festivali‘ndeki boğa koşusuna karşı PETA ve İspanyol hayvan hakları örgütü AnimaNaturalis‘ten onlarca aktivist protesto gerçekleştirdi. Aktivistler protesto öncesinde kendilerine boynuzlar taktı, kırmızı yere kadar uzanan peçeler giyinen aktivistler boğa güreşlerine son verilmesini talep etti.

Pamplona: Boğalara Şiddet ve Ölüm” yazılı pankartlar taşıyan aktivistler, her yıl İspanya sokaklarında düzenlenen boğa koşusu arenasında ölene kadar kovalanan hayvanları anarak, her yıl akan kana son verilmesi çağrısında bulundu.

Boğa Koşusu, İspanya, San Fermin

Fotoğraf: Esa Ennelin

‘Bu ortaçağ gösterisi, Pamplona’nın itibarına bir leke’

Hayvan hakları örgütü PETA‘nın Avrupa’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mimi Bekhechi, “Her yıl boğalar, Pamplona’nın dar sokaklarında boğa güreşi arenasında seyirciler için bıçaklanıp katledilmek üzere koşmaya zorlanıyor” dedi ve ekledi:

“Bu ortaçağ gösterisi, Pamplona’nın itibarına bir leke. PETA ile İspanya ve diğer yerlerdeki diğer tüm makul insanlar, zulmün durması için çağrıda bulunuyor.”

Boğa Koşusu, İspanya, San Fermin

Fotoğraf: Esa Ennelin

Bugüne kadar 125’ten fazla İspanyol kasabası ve şehri eğlence için boğalara eziyet edilmesini ve boğaların kesilmesini reddetti, ancak Pamplona’da hayvanlar hâlâ kafa karışıklığına ve teröre maruz kalıyor, bariyerlere ve duvarlara çarparak, düşerek, bacaklarını kırarak ya da birbirine çarparak yaralanma riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Boğa arenası boyunca hayvanlar hem matador hem de katılımcı erkekler tarafından kesici aletlerle yaralanıyor, öldürülüyor.

Boğa Koşusu, İspanya, San Fermin

Fotoğraf: Esa Ennelin

PETA, belediye başkanına festivali yapmaması için 298 bin Euro teklif etti

Ancak söz konusu hayvana yönelik şiddetin sürdürüldüğü festivale karşı hayvan hakları örgütleri çok kez çağrıda bulundu. Hayvan hakları örgütü PETA da daha önce Pamplona’nın belediye başkanına boğa koşusunu iptal etmesi için 298 bin Euro teklifte bulunmuştu. Ancak teklif henüz kabul edilmedi. PETA teklifin hala geçerli olduğunu vurguluyor.

PETA’nın belediye başkanına yazmış olduğu dilekçeyi buradan imzalayabilirsiniz.

Boğa Koşusu, İspanya, San Fermin

Fotoğraf: Esa Ennelin

Comments

Comments are closed.