ManşetTürkiye

Ankara’da evlere biber gazı atıldı

0

Ankara’da Dikmen Caddesi’nde toplanıp Kızılay’a yürümek isteyen göstericiler polisin sabaha kadar süren müdahalesiyle dağıtıldı. Atılan gaz kapsülleri pencerelerden evlerin içine girince Dikmen sakinleri isyan etti.

Gezi Parkı protestolarının 25. gününde gece geç saatlerde Ankara Dikmen Caddesi’nde toplanan göstericilere polis, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, olaylar sırasında 10 yaşındaki Alperen isimli bir çocuğun da gözaltına alındığını öne sürdü.

Dikmen Caddesi’nde toplanan ve Kızılay’a yürümek isteyen yaklaşık 5 bin kişilik grup, “Her Yer Taksim Her Yer Direniş”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları attı. Polis, TOMA ve Akrep tipi araçlarla göstericilere tazyikli suyla müdahale etti. Polisin müdahalesine rağmen sabah saatlerine kadar göstericiler Dikmen Caddesi’nden ayrılmadı. Zaman zaman barikat kurarak caddeyi trafiğe kapamaya çalışan grup, polisin basınçlı su ve biber gazlı müdahalesiyle karşılaştı. Sabah saatlerine kadar cadde üzerinde devam eden müdahale, barikatın dağıtılmasının ardından ara sokaklarda sürdü.

APARTMANLARA BİBER GAZI GİRDİ
Müdahale sırasında atılan biber gazı kapsüllerinden bazıları doğrudan civardaki apartmanların camlarından içeri girdi. Evlerinde oturan, eylemlere hiç katılmayan vatandaşlar camlara çıkarak isyan etti. Vatandaşlar evlerde bebeklerin, küçük çocukların, yaşlıların, hastaların da kullanılan yoğun gazdan etkilendiğini söyledi.

Polisin müdahalesinden görev yapan basın mensupları da etkilendi. En az 3 göstericinin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Gece geç saatlerde Dikmen Caddesi ve ara sokaklara giren Çevik Kuvvet polisinin bazı göstericileri gözaltına aldığı belirtildi. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, sosyal paylaşım sitesi twitterdaki hasabından Dikmen Caddesi’ndeki müdahale sırasında 7 vatandaşın gözaltına alındığını, 10 yaşındaki Alperen isimli bir çocuğun da gözaltında olduğunu bildirdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.