SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Ankara Valiliği: Sünnet düğünü, kına gecesi ve nişan bugünden itibaren yasak

0
Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı‘nın dün akşam yayınladığı genelgeyle 14 şehirde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklerin yasaklanacağını duyurmasının ardından Ankara Valiliği açıklama yayınladı.

Valilik koronavirüs tedbirleri kapsamında söz konusu etkinliklere bugünden itibaren izin verilmeyeceğini, düğün ve nikahların ise en fazla bir saat içerisinde tamamlanacağını duyurdu.

Düğünde dans edilmeyecek

Alınan tedbirler kapsamında Sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere izin verilmeyecek. Düğün ve nikahlar en fazla 1 saat içinde tamamlanacak.

Düğün ve nikahlarda toplu yemek verilmeyecek, paketli su hariç her türlü yiyecek-­içecek servisi yapılmayacak. Düğünlerde oyun oynanmayacak, dans edilmeyecek.

Düğün öncesi karakola başvuru

Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşları ile 15 yaş altı çocuklar düğün ve nikahlara katılamayacak.
Düğün ve nikah yapacak kişiler 48 saat öncesinden en yakın polis veya jandarma karakoluna yazılı başvuruda bulunacak.

Sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklerin yasaklandığı diğer iller ise şu şekilde: Adana, Ankara, Ağrı, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat.

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.