Kültür-Sanat

Animasyon haftası başlıyor

0

Son iki senenin en iyi animasyon filmlerinin gösterileceği 7. İstanbul Animasyon Festivali, yarın başlıyor.

Bu sene yedincisi düzenlenen İstanbul Animasyon Festivali 22-27 Kasım tarihlerinde Pera Müzesi‘nde. Her sene olduğu gibi son iki senenin en iyi animasyon filmlerini programına dahil eden İstanbul Animasyon Festivali seyirciye animasyon dolu bir hafta yaşatacak.

Dünyanın bir çok festivaline katılmış ve ödül almış filmler İstanbul Animasyon Festivali dahilinde izlenebilecek. Festivalin en ağır toplarından biri ünlü yönetmen Kamil Polak’ın son filmi aynı zamanda Annecy Animasyon Festivali’nde en iyi animasyon ödülünü alan The Lost Town of Switez. Bafta ve Cannes Film Festivallerinde boy göstermiş stop motion ikilisi Quay Kardeşler’in son filmi Maska da festivalin önemli filmleri arasında Edebi Uyarlamalar bölümünde izleyiciyle buluşacak. Berlinale’den ödülle dönen farklı tarzıyla dikkaleri üzerine çeken Get Real festivalin Her Şey Değişir bölümünde yer alacak. Arjantinli ünlü yönetmen Juan Pablo Zaramella ise iki filmiyle festivalde yerini aldı. Dünya prömiyerini Berlinale’de yapan Heavy Heads ve yine festivallerin gözdesi Paths of Hate yarışma dahilinde gösterilecek 215 filmden sadece birkaçı.

Festivalde gösterilecek filmler Denizler ve Denizciler, Doyumsuz İnsalık, Edebi Uyarlamalar, Hayvanlar Alemi, Herşey Değişir, Karanlık Öyküler, Savaşı Sevmiyoruz, Stop Motion Güzelleri, Şu Animatör Türkler, Yollar, Tablo Gibi, Çocuklar İçin, 3. Boyutun Ganimetleri, Abstract, Belgeselimsi, Bilimin Adamları, Rüya Mıydı?, Ak Kara, Yalnızlar Kulübü, Çocukların Gözünden, Neşeli Çizgiler, Gündelik Yaşamlar ve Yemek Üzerine olmak üzere 24 farklı konu başlığında toplandı.

Daha fazla bilgi için: iafistanbul.com

You may also like

Comments

Comments are closed.