Spor

Andy Schleck: “2012’de Fransa Bisiklet Turu benim olacak”

0

2011 Fransa Bisiklet Turu’nu ikinci bitiren ve üst üste üçüncü kez şampiyonluğu ufak farklarla kaçıran Andy Schleck, geride kalan sezonu değerlendirdi. Gelecek yılla ilgili hedeflerini de anlatan Lüksemburglu bisikletçi, “2012’de Tur’u kazanacağım” ifadelerini kullandı.

Fransız bisiklet sitesi CyclismActu’nün Lüksemburglu yıldız Andy Schleck ile gerçekleştirdiği detaylı röportajı sizler için derledik.

Geçen sezon
Performansımdan mutluyum. Kazanamama rağmen Klasikler’de gösterdiğim formdan oldukça memnunum. Her zaman kazanamazsınız. Kaliforniya Turu’nda ve diğer yarışlarda da fena değildim. Bir takım küçük sonuçlar elde ettim sonuç olarak çok da kötü bir yıl değildi.

Fransa Bisiklet Turu
Hiç şüphesiz ki zordu ve kazanamamanın verdiği yarım kalmış bir tat var damağımda. Fakat denemeden başaramazsınız. İlk hafta oldukça tehlikeliydi ve hemen herkes zaman kaybetti. Bunu kişisel olarak Galibier etabında onarmaya çalıştım fakat yeterli olmadı. Sonuç olarak Tur’u Grenoble’daki zamana karşı etabında kaybettim, bu kadar basit.

Zamana karşı
Çalışmaya çoktan başladım. Grenoble’daki zamana karşı etabı öncesi kazanacağımı düşünüyordum. Ama Cadel Evans çok güçlüydü, hakkını teslim etmek gerek. Benim de artık güçlü hale gelmem gerekiyor, tüm çalışmalarım buna yönelik. Ağır antrenmanlar yapıyorum, bisiklet üzerindeki ideal pozisyonumu oturtmayı hedefliyorum. Bir daha Tur’u zamana karşı yüzünden kaybetmemeliyim, buna izin veremem.

Cadel Evans
Fransa Bisiklet Turu’nu kazanmayı hak etti, buna şüphe yok. Cadel özellikle, herkesin sorun yaşadığı ve kritik süreler kaybettiği ilk haftada en güçlü isimdi. Grenoble’da zamana karşı yarışında da müthişti.

Gelecek sezon
Şimdiden düşünmeye başladım. Gelecek yıl Fransa Bisiklet Turu’nu kazanacağım, kazanmak zorundayım. Üç kez üst üste ikinci bitirmek gayet iyi. Fakat bir kez daha kazanacağımı bildiğim halde kenarda kalamam.

Leopard-Trek, Radioshack birleşmesi
Yapabileceğimiz en iyi şey buydu. Gerçek bir sponsora sahip olmadan devam etmek çok zor. Hepimizin maaşları zamanında ödendi ama ödenmeme riski baş göstermişti. Tur’dan sonra takımdaki herkes bu birleşmeden az çok haberdardı. Leopard’da 24 kişiydik, 4 ismin kontratı sezon sonunda bitiyordu. Johan Bruyneel 10 isimle geldi. Bu da bizi geniş bir takım yaptı.

Johan Bruyneel’le çalışmak
Bunu soracağınızı biliyordum. Lance Armstrong yedi kez Tur’u kazandı, onunla ya da onsuz, yine kazanabilirdi. Haklarındaki şüpheleri, hikayeleri duydum fakat geçmişte de Bjarne Riis’in takımındaydım. Yani bu neyi değiştirecek ki? Kim olduğumu ve ne yapabileceğimi biliyorum. Tavrımı, kimle çalışırsam çalışayım, değiştirmem. Seneye Klasikler’den ve Büyük Turlar’dan Cancellara, Fuglsang ve diğer isimler sayesinde zaferle döneceğiz. Kimse altında başka şey aramasın.

Frank Schleck’le olan ilişkisi
En az benim kadar Tur’u kazanma şansı var. Bu sene iki liderle oradaydık ve son hafta takım benim için çalıştı çünkü daha iyi durumdaydım. Gelecek yıl yine iki liderle orada olacağız. Rekabet zorlu olacak. Cadel üst üste ikinci kez kazanabilir. Contador orada olacak zira bu sefer İtalya Bisiklet Turu – Fransa Bisiklet Turu dublesi deneme hatasını bir daha tekrarlamayacak. Juergen Van den Broeck, Robert Gesink ve diğer isimleri de unutmamak gerek. Neyse, 2012 Parkusu açıldığında tekrar konuşuruz.

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.