ManşetTürkiye

Anayasa Mahkemesi, Dündar ve Gül için “hak ihlali var” dedi

0

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül’ün yaptığı bireysel başvuruyu karara bağladı.

22

Anayasa Genel Kurulu, MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yaptığı bireysel başvuruları bugünkü oturumunda görüşüp karara bağladı. Mahkeme, Dündar ve Gül’ün, kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Anayasa Mahkemesi, ihlalin ortadan kaldırılması için dosyayı ilgili mahkemeye gönderdi.

Anayasa Mahkemesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 25/2/2016 tarihinde Erdem Gül ve Can Dündar bireysel başvurusunda (B. No: 2015/18567), tutuklamanın hukuki olmadığı ile ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiği şikayetlerine ilişkin olarak başvurucuların Anayasa’nın 19. maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile 26. ve 28. maddelerinde güvence altına alınan ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine ve ihlalin ortadan kaldırılması için kararın ilgili Mahkemeye gönderilmesine karar vermiştir.”

ŞİMDİ NE OLACAK?

Dündar ve Gül’ün avukatları 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kalemine tahliye talep dilekçesi verdi. AYM’nin kararı doğrultusunda, Dündar ve Gül’ün tahliyesi istendi.

 

(Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.