Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Amasya’da OSB’ye karşı çıkan vatandaşlara jandarma müdahalesi

0
Fotoğraf: Sözcü

AMASYA – Taşova’ya bağlı Çambükü Köyü’nde yapılmak istenen Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB)  karşı çıkan vatandaşlara dün jandarma müdahalede bulundu.

OSB inşaatı için köye gelenlerle tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yapıldığı arazilerinin OSB yüzünden talan edilmesine karşı çıkan köylüler arasında tartışma yaşandı.

Tartışmaya jandarma müdahalede bulundu. Olaya ilişkin görüntülerde köylülerden bir kadının bayıldığı görüldü. Köyle kadınlardan biri “Bize bu zulmü edenler Allah’ından bulsun” diye isyan etti. Olay sırasında gözaltına alınan bazı vatandaşların ise daha sonra salıverildiği belirtildi. Öte yandan köylülerin karşı çıkmasına rağmen alanda çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) son dönemde Türkiye’nin verimli toprakları üzerine kurulmalarıyla biliniyor.  Türkiye’nin birçok noktasında vatandaşlar OSB’lerin tarım arazilerini olumsuz etkilemesi nedeniyle mücadele içindeler. Mücadelelerden biri de Bandırma’da veriliyor.

‣Marmara OSB: Toprak mı yoksa plastik mi daha ağır basar? Bakanlığın tercihi OSB 

Bandırma’daki çiftçiler de OSB’den payına düşeni alıyor: Tarım arazileri kamulaştırılıyor, ekinlerinin üzerinde dozerler dolaşıyor, ayçiçekleri iş makinalarıyla eziliyor.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde vatandaşlar tarım ve turizmden geçimini sağlıyor. Tarım arazileri üzerinde kurulması planlanan 2 milyon 500 bin metrekare büyüklüğündeki dev Marmara İleri Teknoloji ve Makine İhtisas OSB’si toprak üzerinde yükselirken vatandaşlar, meslek odaları ve Güney Marmara Dayanışması araziler için mücadele ediyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.