Amasya’da OSB’ye karşı çıkan vatandaşlara jandarma müdahalesi

Amasya, Taşova'ya bağlı Çambükü Köyü'nde vatandaşlar, tarım arazilerine zarar vereceği için istemedikleri OSB'ye karşı direnirken jandarmanın müdahalesiyle karşılaştı: Bize bu zulmü edenler Allah'ından bulsun.

AMASYA – Taşova’ya bağlı Çambükü Köyü’nde yapılmak istenen Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB)  karşı çıkan vatandaşlara dün jandarma müdahalede bulundu.

OSB inşaatı için köye gelenlerle tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yapıldığı arazilerinin OSB yüzünden talan edilmesine karşı çıkan köylüler arasında tartışma yaşandı.

Tartışmaya jandarma müdahalede bulundu. Olaya ilişkin görüntülerde köylülerden bir kadının bayıldığı görüldü. Köyle kadınlardan biri “Bize bu zulmü edenler Allah’ından bulsun” diye isyan etti. Olay sırasında gözaltına alınan bazı vatandaşların ise daha sonra salıverildiği belirtildi. Öte yandan köylülerin karşı çıkmasına rağmen alanda çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) son dönemde Türkiye’nin verimli toprakları üzerine kurulmalarıyla biliniyor.  Türkiye’nin birçok noktasında vatandaşlar OSB’lerin tarım arazilerini olumsuz etkilemesi nedeniyle mücadele içindeler. Mücadelelerden biri de Bandırma’da veriliyor.

‣Marmara OSB: Toprak mı yoksa plastik mi daha ağır basar? Bakanlığın tercihi OSB 

Bandırma’daki çiftçiler de OSB’den payına düşeni alıyor: Tarım arazileri kamulaştırılıyor, ekinlerinin üzerinde dozerler dolaşıyor, ayçiçekleri iş makinalarıyla eziliyor.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde vatandaşlar tarım ve turizmden geçimini sağlıyor. Tarım arazileri üzerinde kurulması planlanan 2 milyon 500 bin metrekare büyüklüğündeki dev Marmara İleri Teknoloji ve Makine İhtisas OSB’si toprak üzerinde yükselirken vatandaşlar, meslek odaları ve Güney Marmara Dayanışması araziler için mücadele ediyor.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR