Doğa MücadelesiManşet

Amasra’da 40 bin itiraz dilekçesi hazır

0

Amasra’da kurulmak istenen termik santrale karşı uzun süredir mücadele eden halk, santral için askıya çıkan ÇED raporuna karşı yaklaşık 40 bin itiraz dilekçesi iletti.

termik_santrale_karsi_rekor_imza_h13261

Bu ekoloji mücadelesi için en yüksek katılımlı itirazlardan biri.

Küre Dağları Milli Parkı’nın yer aldığı ve kalesiyle UNESCO Geçici Miras listesine giren Bartın’ın Amasra ilçesinin Gömü Köyü’ne Hattat Holding 1320 megawatlık termik santral kurmak istiyor.

Halkın itirazlarına rağmen 11 Haziran’da Çevre Etki Değerlendirme Raporu (ÇED) askıya çıktı.

Bartın Platformu, santrale karşı, tarım, turizm, ev değerinin düşmesi, hava kirliği, küresel iklim değişikliği, deniz ve ormanın yok olması konularını işleyen 20 farklı itiraz dilekçe hazırladı.

180 bin nufüsa sahip Bartın’ın beşte biri, yaklaşık 40 bin kişi istediği dilekçeyi imzaladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı, ya bu itirazları dikkate alarak ÇED’e onay vermeyecek. Onay verirse de halk ÇED raporunu iptali için dava açacak. Bartın Barosu ve Türkiye Barolar Birliği de destek veriyor.

Hema Entegre Termik Santrali; yaklaşık 33 hektarlık termik santral alanı, 200 hektarlık kalker ve kırma eleme tesis alanları, 150 hektarlık kül ve alçı taşı depolama alanlarıyla, toplam 380 hektarlık doğal orman alanları üzerine kurulmak isteniyor.

Bartın Platformu bugün saat 16:00’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçeleri verip miting yapacaklar.

(Bianet/ Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.