ManşetSivil Toplum

Aman başbakan duymasın! Fethiye’de kızlı-erkekli maç yaptılar

0

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde bulunan Gazi Halı Sahası’nda biraraya gelen gençler Başbakanın ve hükümet yetkilerinin (vali dahil) birbiri ardına yaptığı özel hayata müdahale amaçlı açıklamaları protesto etmek amacıyla kızlı- erkekli halı saha maçı yaptı.

7’si kadın 18 futbolcunun yağmur altındaki çetin mücadelesinde karşılaşma yeşil takım’dan Melike’nin (Güngör) 2 golle takımını sırtlamasına karşın’ kırmızı takım’ın 6-5 üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmada 2 gol kaydeden Melike Güngör, kızlı- erkekli her şeyin güzel olduğunu söyledi. Daha önceden halı saha maçlarına katıldığını anlatan Güngör, Başbakan’ın öğrenci evlerine ilişkin sözlerinden sonra bu maçın daha farklı bir anlam kazandığını kaydetti.

Kimya mühendisi Fatma Elmas ise, öğrenci evlerine ilişkin tartışmaların ardından halı saha maçında oynamak istediğini anlattı. Yağmur altında son derece çekişmeli bir müsabakayı tamamladıklarını kaydeden Elmas, şöyle konuştu:

“Kızlı- erkekli maçlar eskiden de yapılırdı. Ancak normalde 3-4 kızı zor maça getirirdik. Başbakan’ın sözlerinden sonra tamamen kız takımlarının maç yapabileceği bir topluluğumuz oldu. Bu maç protesto niteliği taşıyor. Maçlarımız artık böyle devam edecek”

Öğrenci evlerinde kızlı- erkekli kalındığı için şikâyetlerin gündeme geldiğini anlatan müzisyen Yeşim Saraç da halı sahada ve toplumun her alanında erkeklerle gayet iyi anlaştıklarını aktardı. Centilmence bir maç olduğunu sözlerine ekleyen Saraç, “Evimizin içine kimsenin girme hakkı yok. Çok üzerimize geliyorlar. Kızlı- erkekli bir aradayız ve çok mutluyuz ” dedi.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.