Dünya

‘Amacımız Suriye-Irak İslam Devleti’

0

Amerikan New York Times gazetesi, Suriye’deki iç savaşta El Kaide’nin rolünü ele alan bir haber yayınladı. El Kaideli bir üye, amaçlarının Suriye-Irak İslam Devleti kururak, İran ve İsrail’e savaş ilan etmek olduğunu söyledi.

Suriye’de Esad rejimine bağlı ordu ile muhaliflerin oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu arasındaki şiddetli çatışmalar Şam ve Halep kentlerinde devam ediyor. Suriyeli muhaliflerin, Suriye ordusuna karşı başarısında El Kaide’nin önemli rolü olduğu iddia edildi.

Amerikan New York Times gazetesinde yer alan haberde, Suriye’deki iç savaşta terör örgütü El Kaide’nin rolü ele alındı. Haberde, kendilerini Özgür Suriye Ordusu militanları olarak tanıtan militanların ellerinde AK-47 kalaşnikof silahları ve hemen arkalarında El Kaide bayrakları asılı olduğu belirtildi.

Video paylaşım sitesi YouTube’da yayınlanan bir videoda, yer alan görüntülerde kendilerini Özgür Suriye Ordusu olarak tanıtan militanların, El Kaide’ye ait, “Allah adına cihad için intihar hücreleri kuracağız” sloganını kullandıkları belirtildi.

Haberde, Suriyeli muhalif liderlerin, El Kaide rolünü inkar etmelerine rağmen, birçok intihar eyleminin arkasında bu örgütün olduğu belirtildi.

New York Times gazetesi haberinde, Irak El Kaide üyesi 56 yaşındaki Ebu Thuha’nın görüşlerine de yer verdi. Irak’ın Kerkük bölgesinde gazeteye açıklama yapan El Kaide üyesi Ebu Thuha, “Amerika ile savaşta önemli tecrübe kazandık ve Suriye’deki devrim sürecinde de daha tecrübeliyiz” dedi. Amaçlarının bütün Müslümanlar için Suriye-Irak İslam Devleti kurmak olduğunu belirten El Kaide üyesi Ebu Thuha, “Bu devleti kurduktan sonra İran ve İsrail’e savaş ilan edeceğiz ve Filistin’i özgürleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Suriye’de muhalif kanaatta yer alan Abdullah Azam Tugayları ve Bera Bin Malik Tugayları örgütlerinin El Kaide ile bağlantıları olduğu belirtilerek, Suriye’deki birçok intihar eyleminde bu örgütlerin parmağı oluduğu belirtildi.

NTVMSNBC

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.