ManşetTürkiye

Altındağ’daki saldırıyla ilgili 61 kişi hakkında adli işlem başlatıldı

0
Fotoğraf: DHA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankara‘nın Altındağ ilçesinde bir hafta önce Suriyelilere ait evlerin ve iş yerlerinin camlarının kırıldığı ve yağmalandığı nefret saldırısıyla ilgili 61 kişi hakkında adli işlem başlatıldığı açıklandı.

Kamera kayıtlarının incelemesi sonucunda mala zarar verme olaylarına karıştıkları tespit edilen 35 kişi ve sosyal medya hesaplarından provokatif paylaşım yaptıkları tespit edilen 26 kişi hakkında adli işlem uygulandığı kaydedildi. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda da soruşturmanın genişletileceği belirtildi.

Ne olmuştu?

Battalgazi Mahallesi‘nde 10 Ağustos’ta bir parkta iki grup arasında nedeni bilinmeyen bir kavga yaşandı. Yaralanan iki kişiden biri olan 18 yaşındaki Emirhan Yalçın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili gözaltına alınan iki zanlı hakkında ise sevk edildikleri adliyede “kasten öldürme” suçundan tutuklama kararı verildi.

Ancak iki gencin Suriyeli sığınmacılar tarafından bıçaklandığı haberinin yayılmasıyla birlikte Suriyelilerin yüksek oranda olduğu Battalgazi ve Önder Mahallelerinde yüzlerce kişi sokağa döküldü.

Akşam saatlerinde ise olaylar iyice şiddetlendi. Sık sık “Suriyelileri burada istemiyoruz” diyen kitle, Suriyelilere ait dükkanları taşladı ve bazı dükkanların kepenklerini yıktı. Bazı dükkanların ise yağmalandığı görüldü.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.